2016. július 30. szombat
magyar   English   deutsch  

Eseménynaptár

«  

július 2016

  »
hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
27
28
29
30
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Tudásdepó - Tudásvásár

Hasznos információk

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat tagkönyvtárai NAVA-pontok

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos (részben helyi) televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. A NAVA különlegessége, hogy gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít az ún.

Esélyegyenlőség a könyvtárhasználatban - Új szolgáltatások hallássérülteknek az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Egyetemi Könyvtár

 

2013 áprilistól új szolgáltatások könnyítik meg a hallássérült olvasók könyvtárhasználatát az ELTE Egyetemi Könyvtárban.  A szolgáltatásokról itt tájékozódhat.

A látogatók előre egyeztetett időpontban térítésmentesen vehetik igénybe jelnyelvi tolmács segítségét.

KÖNYVÓRA - bibliofil szaktanácsadás olvasók számára

Egyetemi Könyvtár

Ha többet akar tudni saját otthoni könyvgyűjteménye egyes ritka, különleges darabjairól - hozza be azokat az Egyetemi Könyvtárba!

Digitális tartalmak otthoni elérése ELTE polgároknak

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

Amennyiben ELTE-s dolgozó vagy hallgató, otthonról is elérheti az ELTE könyvtárainak internetes katalógusában található e-könyveket, az ELTE által előfizetett adatbázisokat és a folyóiratok elektronikus számait (amennyiben az előfizetés ezt is tartalmazza).

Előzetes könyvkérés az Egyetemi Könyvtárban

Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár  igyekszik olvasóinak a legkényelmesebb szolgáltatások megteremtésével biztosítani a gyorsabb kiszolgálását. A várakozási idő csökkentése érdekében bevezettük az elektronikus kikérést, amely akár otthonról is indítható .

Elektronikus kérőlap az Egyetemi Könyvtárban

Egyetemi Könyvtár

 

2015. január 5-től az Egyetemi Könyvtár beiratkozott olvasói számára bevezeti az elektronikuskérőlap-használatot, mely részben kiváltja a korábbi papír alapú kérőlapos rendszert. Az új lehetőség előnye, hogy bárhonnan, bármikor indítható közvetlen raktári kérés a könyvtár felé.

 

Online néprajzi bibliográfia

Néprajzi Intézet Könyvtára

A Magyar Néprajzi Bibliográfia a 2005-ös tárgyévtől kizárólag online formában él tovább. Az egyes ciklusok anyaga lezárás és szerkesztés után pdf formátumban elérhető a Néprajzi Múzeum honlapján. Harminchét fejezete a főbb szakterületek szerint rendezi az anyagot. A nyomtatott kiadványtól eltérően az itt letölthető változat nem tartalmaz mutatókat. Ezek szerepét az online bibliográfiai adatbázis keresési lehetőségei töltik be.

Adatbázis hírek

Akadémiai Kiadó - tartalombővítés és próbahozzáférés

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Örömmel tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy az Akadémiai Kiadó bővíti az EISZ-en keresztül elérhető szótárcsomagot az orosz-magyar és magyar-orosz szótárakkal, illetve a MeRSZ felületén is további tíz kézikönyvet tesz hozzáférhetővé.

Próbahozzáférés az EBSCO Acedemic e-book gyűjteményéhez

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy egyetemünk próbahozzáférést kapott az EBSCO Academic Subscription e-book csomaghoz, mely az alábbi linkre kattintva az ELTE IP tartományából 2016. május 10-ig érhető el:

http://search.ebscohost.com/

Teszthozzáférés a Philosopher´s Index adatbázishoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Örömmel értesítjük Felhasználóinkat, hogy próbahozzáférést kaptunk az EBSCO Philosopher´s Index with Full Text adatbázisához, amely több mint 200 filozófiai támájú folyóiratot tartalmaz teljes szöveggel. A tesztidőszak 2016. április 25-től június 9-ig tart.

PsycINFO / PsycARTICLES próbahozzáférés

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Pszichológiai kutatási sztenderdek az American Psychological Association-tól.  Több mint 730 indexelt folyóirat, teljes szöveggel elérhető április 25-től május 25-ig.

Ingyenes hozzáférés könyvtár- és információtudományi tartalmakhoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Az amerikai National Library Week keretében az Emerald kiadó 2016. május 6-ig ingyenes hozzáférést biztosít bizonyos kurrens könyvtár- és információtudományi cikkekhez és könyvrészletekhez.

Próbahozzáférés a Library & Information Science Source adatbázisokhoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Library & Information Science Source adatbázis:

Könyvtárosok által kifejlesztve, az EBSCO kiemelkedő minőségű adatbázisai és a H.W. Wilson, Library & Information Science Source összeolvasztása révén. Az adatbázis könyvtárosok és könyvtár szakos hallgatók számára a legteljesebb forrás, teljes szövegű hozzáférés 470 folyóirathoz.

Próbahozzáférés az Applied Science & Technology Source adatbázishoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Az Applied Science & Technology Source az alkalmazott és számítástechnikai tudományok teljes spektrumát lefedő adatbázisa — az akusztikától a repüléstanig és a neurális hálótól a nukleáris technológiáig. A tesztidőszakban közel 1300 folyóirathoz (beleértve a Computer Journal-t is) férhetünmk hozzá 2016. április 25-től június 9-ig.

Royal Society of Chemistry - teszthozzáférés

Természettudományi Kar Kari Könyvtár

Május 25-tól egy hónapig elérhető lesz a Royal Society of Chemistry adatbázis az ELTE-s IP-címekről.

http://pubs.rsc.org

Próbahozzáférés az Early English Books Online és Early European Books adatbázisokhoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy egyetemünk próbahozzárérést kapott a ProQuest Early English Books Online és Early European Books adatbázisaihoz.

Keresés


Kérdezzen egy könyvtárost

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az üzenetek automatikusan frissülnek 3 másodpercenként (max. hossz: 255 karakter)
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! Minden regisztrált olvasónk jogosult a wifi használatára. A wifi kódot a könyvtárosoktól kérdezheti meg, de a Kutatószoba ajtajára is ki van írva. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-07-11 16:26
LátogatóTisztelt E-Könyvtáros! Az lenne a kérdésem, hogy az ELTE alumni tagok is jogosultak-e a wifi használatára. Köszönöm!2016-07-08 05:36
E-KönyvtárosKedves Látogató! Amennyiben a feldolgozás során a CD-t a könyvben hagyták és azzal együtt szerepel a katalógusban, akkor az is kölcsönözhető. Van azonban arra is példa, hogy a CD külön jelzetet kapott és az eredeti dokumentumtól elválasztva nem kölcsönözhető állományrészbe került. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-29 15:54
LátogatóTisztelt E-Könyvtáros! Érdeklődni szeretnék hogy bizonyos könyvekhez tartozó CD mellékletek is kölcsönözhetőek-e? (Például informatikai könyvek esetében).2016-06-29 11:05
LátogatóTisztelt E-Könyvtáros! Érdeklődni szeretnék hogy bizonyos könyvekhez tartozó CD mellékletek is kölcsönözhetőek-e? (Például informatikai könyvek esetében).2016-06-29 11:04
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! A késedelmi díj könyvenként 40 Ft egy naptári napra. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-24 12:39
LátogatóTisztelt E-könyvtáros! Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi a késedelmi díja egy könyvnek/naptári nap? Köszönöm.2016-06-24 10:47
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! Kölcsönzött könyvet bárki visszahozhat, nyitva tartásunk augusztusig változatlan (H-P: 9-20). Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-10 13:38
LátogatóTisztelt E-könyvtáros! Kikölcsönöztem egy könyvet édesanyám részére és én jövő héttől kezdve külföldön tartózkodok egy hónapot. Probléma, ha nem személyesen én viszem vissza a könyvet? Üdv2016-06-08 21:00
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! A lopás tényét a rendőrségnek lehet bejelenteni, a könyvtári könyv ellopását pedig nekünk. A könyvtár szempontjából azonban közömbös, hogy a könyvet ellopták vagy elvesztette, vagy hoz helyette egy cserekönyvet, vagy a könyvtár által megállapított gyűjteményi értéket kell megtérítenie. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-08 12:30

Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .