2016. július 31. vasárnap
magyar   English   deutsch  

Eseménynaptár

«  

július 2016

  »
hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
27
28
29
30
1
2
3
 
 
 
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
 
 
 
 
 
 
 
11
12
13
14
15
16
17
 
 
 
 
 
 
 
18
19
20
21
22
23
24
 
 
 
 
 
 
 
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 

Tudásdepó - Tudásvásár

Hasznos információk

Esélyegyenlőség a könyvtárhasználatban - Új szolgáltatások hallássérülteknek az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Egyetemi Könyvtár

 

2013 áprilistól új szolgáltatások könnyítik meg a hallássérült olvasók könyvtárhasználatát az ELTE Egyetemi Könyvtárban.  A szolgáltatásokról itt tájékozódhat.

A látogatók előre egyeztetett időpontban térítésmentesen vehetik igénybe jelnyelvi tolmács segítségét.

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat tagkönyvtárai NAVA-pontok

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos (részben helyi) televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. A NAVA különlegessége, hogy gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít az ún.

KÖNYVÓRA - bibliofil szaktanácsadás olvasók számára

Egyetemi Könyvtár

Ha többet akar tudni saját otthoni könyvgyűjteménye egyes ritka, különleges darabjairól - hozza be azokat az Egyetemi Könyvtárba!

Elektronikus kérőlap az Egyetemi Könyvtárban

Egyetemi Könyvtár

 

2015. január 5-től az Egyetemi Könyvtár beiratkozott olvasói számára bevezeti az elektronikuskérőlap-használatot, mely részben kiváltja a korábbi papír alapú kérőlapos rendszert. Az új lehetőség előnye, hogy bárhonnan, bármikor indítható közvetlen raktári kérés a könyvtár felé.

 

Előzetes könyvkérés az Egyetemi Könyvtárban

Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár  igyekszik olvasóinak a legkényelmesebb szolgáltatások megteremtésével biztosítani a gyorsabb kiszolgálását. A várakozási idő csökkentése érdekében bevezettük az elektronikus kikérést, amely akár otthonról is indítható .

Online néprajzi bibliográfia

Néprajzi Intézet Könyvtára

A Magyar Néprajzi Bibliográfia a 2005-ös tárgyévtől kizárólag online formában él tovább. Az egyes ciklusok anyaga lezárás és szerkesztés után pdf formátumban elérhető a Néprajzi Múzeum honlapján. Harminchét fejezete a főbb szakterületek szerint rendezi az anyagot. A nyomtatott kiadványtól eltérően az itt letölthető változat nem tartalmaz mutatókat. Ezek szerepét az online bibliográfiai adatbázis keresési lehetőségei töltik be.

Digitális tartalmak otthoni elérése ELTE polgároknak

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

Amennyiben ELTE-s dolgozó vagy hallgató, otthonról is elérheti az ELTE könyvtárainak internetes katalógusában található e-könyveket, az ELTE által előfizetett adatbázisokat és a folyóiratok elektronikus számait (amennyiben az előfizetés ezt is tartalmazza).

Adatbázis hírek

PsycINFO / PsycARTICLES próbahozzáférés

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Pszichológiai kutatási sztenderdek az American Psychological Association-tól.  Több mint 730 indexelt folyóirat, teljes szöveggel elérhető április 25-től május 25-ig.

Akadémiai Kiadó - tartalombővítés és próbahozzáférés

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Örömmel tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy az Akadémiai Kiadó bővíti az EISZ-en keresztül elérhető szótárcsomagot az orosz-magyar és magyar-orosz szótárakkal, illetve a MeRSZ felületén is további tíz kézikönyvet tesz hozzáférhetővé.

Royal Society of Chemistry - teszthozzáférés

Természettudományi Kar Kari Könyvtár

Május 25-tól egy hónapig elérhető lesz a Royal Society of Chemistry adatbázis az ELTE-s IP-címekről.

http://pubs.rsc.org

Próbahozzáférés az EBSCO Acedemic e-book gyűjteményéhez

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy egyetemünk próbahozzáférést kapott az EBSCO Academic Subscription e-book csomaghoz, mely az alábbi linkre kattintva az ELTE IP tartományából 2016. május 10-ig érhető el:

http://search.ebscohost.com/

Próbahozzáférés az Early English Books Online és Early European Books adatbázisokhoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy egyetemünk próbahozzárérést kapott a ProQuest Early English Books Online és Early European Books adatbázisaihoz.

Teszthozzáférés a Philosopher´s Index adatbázishoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Örömmel értesítjük Felhasználóinkat, hogy próbahozzáférést kaptunk az EBSCO Philosopher´s Index with Full Text adatbázisához, amely több mint 200 filozófiai támájú folyóiratot tartalmaz teljes szöveggel. A tesztidőszak 2016. április 25-től június 9-ig tart.

Próbahozzáférés a Library & Information Science Source adatbázisokhoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Library & Information Science Source adatbázis:

Könyvtárosok által kifejlesztve, az EBSCO kiemelkedő minőségű adatbázisai és a H.W. Wilson, Library & Information Science Source összeolvasztása révén. Az adatbázis könyvtárosok és könyvtár szakos hallgatók számára a legteljesebb forrás, teljes szövegű hozzáférés 470 folyóirathoz.

Ingyenes hozzáférés könyvtár- és információtudományi tartalmakhoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Az amerikai National Library Week keretében az Emerald kiadó 2016. május 6-ig ingyenes hozzáférést biztosít bizonyos kurrens könyvtár- és információtudományi cikkekhez és könyvrészletekhez.

Próbahozzáférés az Applied Science & Technology Source adatbázishoz

Egyetemi Könyvtári Szolgálat

 

Az Applied Science & Technology Source az alkalmazott és számítástechnikai tudományok teljes spektrumát lefedő adatbázisa — az akusztikától a repüléstanig és a neurális hálótól a nukleáris technológiáig. A tesztidőszakban közel 1300 folyóirathoz (beleértve a Computer Journal-t is) férhetünmk hozzá 2016. április 25-től június 9-ig.

Keresés


Kérdezzen egy könyvtárost

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Az üzenetek automatikusan frissülnek 3 másodpercenként (max. hossz: 255 karakter)
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! Minden regisztrált olvasónk jogosult a wifi használatára. A wifi kódot a könyvtárosoktól kérdezheti meg, de a Kutatószoba ajtajára is ki van írva. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-07-11 16:26
LátogatóTisztelt E-Könyvtáros! Az lenne a kérdésem, hogy az ELTE alumni tagok is jogosultak-e a wifi használatára. Köszönöm!2016-07-08 05:36
E-KönyvtárosKedves Látogató! Amennyiben a feldolgozás során a CD-t a könyvben hagyták és azzal együtt szerepel a katalógusban, akkor az is kölcsönözhető. Van azonban arra is példa, hogy a CD külön jelzetet kapott és az eredeti dokumentumtól elválasztva nem kölcsönözhető állományrészbe került. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-29 15:54
LátogatóTisztelt E-Könyvtáros! Érdeklődni szeretnék hogy bizonyos könyvekhez tartozó CD mellékletek is kölcsönözhetőek-e? (Például informatikai könyvek esetében).2016-06-29 11:05
LátogatóTisztelt E-Könyvtáros! Érdeklődni szeretnék hogy bizonyos könyvekhez tartozó CD mellékletek is kölcsönözhetőek-e? (Például informatikai könyvek esetében).2016-06-29 11:04
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! A késedelmi díj könyvenként 40 Ft egy naptári napra. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-24 12:39
LátogatóTisztelt E-könyvtáros! Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi a késedelmi díja egy könyvnek/naptári nap? Köszönöm.2016-06-24 10:47
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! Kölcsönzött könyvet bárki visszahozhat, nyitva tartásunk augusztusig változatlan (H-P: 9-20). Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-10 13:38
LátogatóTisztelt E-könyvtáros! Kikölcsönöztem egy könyvet édesanyám részére és én jövő héttől kezdve külföldön tartózkodok egy hónapot. Probléma, ha nem személyesen én viszem vissza a könyvet? Üdv2016-06-08 21:00
E-KönyvtárosTisztelt Látogató! A lopás tényét a rendőrségnek lehet bejelenteni, a könyvtári könyv ellopását pedig nekünk. A könyvtár szempontjából azonban közömbös, hogy a könyvet ellopták vagy elvesztette, vagy hoz helyette egy cserekönyvet, vagy a könyvtár által megállapított gyűjteményi értéket kell megtérítenie. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros2016-06-08 12:30

Felhasználói belépés

E L T E     E g y e t e m i     K ö n y v t á r i    S z o l g á l a t         M i n d e n     j o g     f e n n t a r t v a .