Sikeresen zárult a KÖN!

Sikeresen zárult az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban szervezett rendezvénysorozat a Kulturális Örökség Napjain, melynek keretében közel félezer látogató kereste fel programjainkat.

Az érdeklődők munkatársaink által vezetett épülettúráinkon keresztül betekintést nyerhettek a könyvtár történetébe és műemléképületének termeibe, megismerkedhettek a restaurálás folyamatával és egyetemünk néhány kiemelkedő tudósának hagyatékával. Rendezvényeink alatt az aulában Buzogány Dezső kalligráfus tartott bemutatót, beavatva vendégeinket a szépírás művészetébe.

Könyvkötő műhelyként meghirdetett sorozatnyitó foglalkozásunkon maradandó emlékekkel és ajándékokkal gazdagodhattak gyermekek és felnőttek egyaránt. Kovács Szilvia könyvrestaurátor munkatársunk legközelebb az Országos Könyvtári Napokon, 2018. október 3-án és 4-én tart foglalkozásokat. A foglalkozásról részletes információkat honlapunkon találhat. Regisztrálni itt lehet.

Programsorozatunkat Ittzés Klára és Haraszti Violetta koncertjével zártuk, akik Bach, Vivaldi, Mozart és Bartók darabjaiból adtak elő válogatást.

A Kulturális Örökség Napjai előestéjén egyetemünk tudósainak gazdag hagyatékából nyílt tárlat, mely 2018. december 15-éig látogatható. „A tudomány az életért van, s a mi életünk legyen a tudományért” – Személyi hagyatékok a 60 éves ELTE Egyetemi Levéltárban című kiállítás nyitó ünnepségén dr. Sonkoly Gábor dékán beszédében méltatta a Levéltárban őrzött örökség tudománytörténeti szerepét. A rendezvényen Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának könyv-örökbefogadása alkalmából Wohlmuth István kulturális tanácsnok mondott köszöntőt, kiemelve kulturális értékeink védelmének és megőrzésének fontosságát.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
,
Site color

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.VUFIND (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.