New locker service!
Our library welcomed the spring with a new...
 

Journal Management System (OJS)

What is it good for?
To publish open access journals. It helps with the entire editing process from the submission of the manuscript to the publication of the final journal issue.

Why is it good?
Articles published in this system get into the circulation of scientific publications much easier. They get a unique DOI identifier (Digital Object Identifier) that identifies the document, rather than the location of its storage. In addition, journals can be included in DOAJ (Directory of Open Access Journals), which allows publications to be visible and even available in the search engine of many international database service providers. 

Which journals can appear in ELTE’s journal management system?
Journals published by any department of the university. Based on individual judgment, non-university journals can also be published here if they contain the results of ELTE’s educational or research work. 

Is it mandatory to perform the editing process in this system?
No. The management system can also be use only for publishing purposes. In this case, the editing process is coordinated by conventional tools (such as mail). 

What are the basic conditions for a journal to be published?

  • regular publication (at least once a year)
  • ISSN number
  • contains abstract for every single article
  • contains a list of subject headings

Can previous issues be published as well?
Yes. But only in the case of currently published journals, if the authors agree to publish new issues in ELTE’s journal management system. If you would like to archive previous issues of journals that are no longer published, you can do that in ELTE’s Digital Institutional Repository (EDIT).

Is it free of charge? 
Yes. The software is completely free, and the system operated by ELTE University Library and Archives is also free of charge. 

Which software is this exactly? 
Our journal management system is based on the latest version of the world famous Open Journal System 3. 

Does it support the publication of multilingual journals?
Yes, the system supports multilingual journals.

How can I start using it?

  1. The editor-in-chief of the journal fills out the form at the bottom of the page.
  2. ELTE University Library and Archives will contact the applicant.
  3. After multiple reconciliations, we will customize the journal’s independent surface and the publication process. 
  4. If requested by the publisher, previous issues will be uploaded.
  5. We publish the public surface of the journal on the ojs.elte.hu webpage.
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy azon könyveknél, ahol az áll, hogy "rövid kölcsönzés", mit is takar valójában? Egy szótárról lenne szó. Előe is köszönöm a választ!
2018.04.26. 12:29
Kedves Kérdező, a katalógusban nemcsak az Egyetemi Könyvtár állományának adatait láthatja, hanem az ELTE egyéb tagkönyvtáraiét is. A "rövid kölcsönzés" kiírásnál meg kell nézni, hogy mely könyvtárhoz tartozik és tőlük megkérdezni, mivel nálunk nincs ilyen kategória, így nem is tudunk erre válaszolni. Ha a katalógusban keres, akkor a találati lista jobb szélén vannak a példányadatok, azaz, hogy adott könyvből mely könyvtárban van példány és hány darab. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Anonymous
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szereték, hogy a MaNDA adatbázisában (http://mandadb.hu) fizetős hozzáféréssel elérhető dokumentumokat ELTE könyvtári tagság birtokában tudom-e otthoni számítógépen olvasni? Üdvözlettel: Harsányi Péter
2018.06.12. 17:59
Kedves Harsányi Péter! A MANDA adatbázisban szereplő egyes tartalmak korlátozás nélkül elérhetőek, függetlenül attól hogy milyen IP címről, mely könyvtár tagjaként keresi az adott dokumentumot. Más esetekben a feltöltött tételek nem hozzáférhetőek. Ebben az esetben megoldás lehet, ha a dokumentum elérése céljából felveszi a kapcsolatot a feltöltő intézménnyel. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Anonymous
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.ELTEFind (test)

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.