Digitalizált Eötvös-jegyzetek
A közelmúltban vásárlás útján az Eötvös Loránd...
Kétszáz új olvasó – egy nap alatt
Mikulás-napi meglepetésként ingyen...
Minőség az egyetem könyvtáraiban
Novemberben került sor a Könyvtár Café idei...
Minőség az egyetem könyvtáraiban
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
Karácsonyi nyitvatartás
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018...
Minősített Könyvtár cím
A Minősített Könyvtár kitüntető címet elismerő...
4891
4890
4889
4888
4861
4801

Az Év Levéltári Kiadványa

Oklevél

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár és az MTA – ELTE Egyetemtörténeti Kutatócsoport által közösen kiadott Haraszti Szabó Péter, Kelényi Borbála és Szögi László Magyarországi diákok a prágai és krakkói egyetemeken 1348–1525 című munkája a Magyar Levéltárosok Egyesülete által meghirdetett az Év Levéltári Kiadványa Díj  2017 versenyen a Levéltári szakmai kiadványok kategóriában I. helyezést ért el. A 2018. február 27-ei díjátadón Dr. Tóth Krisztina megbízott levéltárvezető vette át a kitüntetést Dr. Érszegi Géza, az ELTE címzetes egyetemi tanára elismerő szavai és kötetbemutatója mellett. Az eseményen köszöntőt tartott Dr. Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója, a díjakat Dr. Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke adta át.

A kiadvány a középkorban a Prágai és Krakkói Egyetemen tanuló közel ötezer magyarországi diákot veszi számba, kitérve többük élet- és karrierpályájára is. A díjazott kötetet Dr. Draskóczy István, az MTA–ELTE Egyetemtörténeti Kutatócsoport vezetője szerkesztette. A kutatócsoport célja a magyar felsőoktatás eddig kevéssé kutatott és még fel nem tárt történetének vizsgálata és eredményeinek korszerű formában történő közzététele. A kötetsorozat első része a Bécsi Univerzitás kutatására fókuszált. A jelen kiadvány megjelenéséhez a Dr. Szögi László által megkezdett feltáró munka folytatásaként Haraszti Szabó Péter a Prágai Egyetemen tanult magyarok adataira derített fényt, Kelényi Borbála pedig a Krakkói Egyetemen tanult nagyszámú magyar hallgató adatait összegezte és egészítette ki új kutatási eredményekkel. A tervek szerint a sorozat harmadik kötetében az itáliai, franciaországi és a német egyetemeket látogató peregrinusok adatait készülnek prezentálni. A részletes programot itt érheti el, az elismerésről további hírt az ELTE honlapján talál.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Reminyl | Low Cost Free Shipping
2018.10.15. 10:22
Nem azonosított felhasználó
Astelin | Discount Online
2018.10.16. 22:05
Nem azonosított felhasználó
Grifulvin | Find Price Sacramento
2018.10.17. 04:02
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.