K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az épület nyitvatartása: munkanapokon 9:00 – 17:...
 

Hagyományok és kihívások VIII. – Rekord részvétel az ELTE Egyetemi Könyvtárban

Hagyományok és kihívások VIII.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2019. augusztus 29-én immár nyolcadik alkalommal szervezte meg könyvtárszakmai napját, melyen több mint 150 könyvtáros kolléga vett részt.

 

A Hagyományok és kihívások sorozaton belül az idei program témái a Könyvtáros kompetenciák a 21. században, valamint a Tartalmi feltárás a Google árnyékában voltak.  A főigazgató és rektorhelyettesi köszöntőt követően a könyvtáros életpályamodell és a könyvtárosképzés aktualitásairól, a felsőoktatási könyvtárak jelenlegi kompetenciaigényeiről, majd a tartalmi feltáráshoz kötődve a szemantikus web könyvtári trendjeiről, a névterekről hallgattak előadásokat az érdeklődők.

 

A Könyvtáros kompetenciák a 21. században című szekcióban a könyvtárvezetők által intézményükben elvárt tudás és készségek ismertetése mellett a gyakorló könyvtárosok továbbképzési lehetőségeiről, annak főbb tapasztalatairól, illetve a magyarországi iskolarendszerű könyvtárosképzés tendenciáiról is szóltak előadások.  

 

A Tartalmi feltárás a Google árnyékában című szekció két egyetem tartalmi feltáró gyakorlatának ismertetését követően a névterek és a nevek filológiailag is helyes nyilvántartásának, valamint a nyelvfüggetlen Egyetemes Tizedes Osztályozás új szempontú felhasználásának témakörét járta körbe.  

 

Az előadók szakmai napon vetített prezentációi elérhetők online is. A konferencia anyagából várhatóan 2020 nyarán konferenciakötet jelenik meg.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.