Hol vannak a corvinák?
Könyvtárunk állományából Mátyás király több...
Elérhető a könyvtár új naptára!
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2019-es...
Az év kitüntetettje
Az elmúlt év karácsonyán Czinki-Vietorisz...
Digitalizált Eötvös-jegyzetek
A közelmúltban vásárlás útján az Eötvös Loránd...
Kétszáz új olvasó – egy nap alatt
Mikulás-napi meglepetésként ingyen...
Minőség az egyetem könyvtáraiban
Novemberben került sor a Könyvtár Café idei...
Minőség az egyetem könyvtáraiban
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
4961
4953
4951
4891
4890
4889
4888

K21 beszámoló nap - Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság 2018. március 28-án az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Tanácstermében tartotta idei első negyedéves beszámoló napját, melynek keretében valamennyi munkacsoport részletes prezentációt tartott az elvégzett feladatokról és a folyamatban lévő munkákról, változásokról.

 

Elkészült az EKSZ minőségfejlesztési jelentése, valamint sor került az előző évben lezárt nem megfelelő minőségű szolgáltatásokkal kapcsolatos visszajelzések megbeszélésére és kiértékelésére. A módosítási javaslatokat a koordinációs bizottság elé terjesztették a jó gyakorlatok megismerése céljából.

A Fogyatékosügyi Központtal való szorosabb együttműködés az akadálymenetes könyvtári szolgáltatások kiszélesítése érdekében folyamatosan napirenden szerepel. A Kancellária Szervezeti és Működési Szabályzata alapján tervezi egy úgynevezett Speciális Hallgatói Ügyek Támogató Irodája létrehozását, mely a kooperáció és a közös munka új perspektíváit nyithatja meg.

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat munkatársai körében megtörtént a kompetenciatesztek kitöltése, melyek kiértékelését követően a könyvtárvezetők részletes továbbképzési tervet dolgoznak ki a minőségfejlesztés érdekében. Az elmúlt évben végzett munkatársi igény, elégedettség- és szolgáltatási felmérés beszámolója alapján a könyvtárhasználatra vonatkozó információkról saját belső jelentés készül. Az oktató-kutató válaszadók könyvtárhasználati statisztikáját tekintve megállapítható, hogy 60%-uk legalább havi rendszerességgel ellátogat valamely ELTE-s könyvtárba, vagy online igénybe veszi könyvtári szolgáltatásainkat. A válaszadók közel harmada igényli az MTMT bibliográfiai adatbázis feltöltéséhez alkalmanként könyvtáros adminisztrátor segítségét, és legtöbbjük egy adatbázis-használati képzést tartana szükségesnek. A hallgatók részére pedig könyvtárhasználati képzést javasolnának.

A Zöld könyvtárral kapcsolatos kérdőívek kiküldésre kerültek, melynek kiértékelését a Primér kutatások munkacsoportjával együttműködve végzik. Az EKSZ HR-stratégiáját véglegesítették, a dokumentumot a Könyvtári Tanács elfogadta. A Könyvtáros Café keretében Vucskovics Erzsébet és Kállai Anita tartottak beszámolót külföldi útjukról.

A kultúráért felelős miniszter, valamint az egyetem vezetése és fenntartója részére is elküldésre került az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) éves beszámolója a hatályos 30/2014. (IV. 10.) EMMI rendelet az országos múzeum, az országos szakmúzeum, a nemzeti könyvtár, az országos szakkönyvtár és az állami egyetem könyvtárának kiemelt feladatairól 1§ (3) bekezdése értelmében. Partneradatbázisunk webes felülete feltöltés és frissítés alatt áll, a médiamegjelenések archiválása és a portálhírek megjelenítése folyamatos.

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idén 10 éves jubileumát ünnepli, melynek keretében júliusban kétnapos tréningen a minőségcélok felülvizsgálatát és a SWOT témájának megbeszélését végzi majd a szakmai csoport.

 

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Reminyl | Low Cost Free Shipping
2018.10.15. 10:22
Nem azonosított felhasználó
Astelin | Discount Online
2018.10.16. 22:05
Nem azonosított felhasználó
Grifulvin | Find Price Sacramento
2018.10.17. 04:02
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.