K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az épület nyitvatartása: munkanapokon 9:00 – 17:...
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága 2019. június 26-án tartotta második negyedéves beszámoló napját, melynek keretében valamennyi munkacsoport részletes prezentációt tartott az elvégzett feladatokról és a folyamatban lévő munkákról, változásokról.

Elkészült a Minőségirányítási Kézikönyv aktualizált változata, melyet a bizottság egyhangúlag elfogadott, valamint sor került a minőségcélok felülvizsgálatára is. Napirendi pontra került a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozó elégedettségi felmérések témája. Az ELTE Minőségügyi Irodája által készített, az egyetem valamennyi szolgáltatását felsorakoztató kérdőív mellett az EKSZ könyvtárai kétévente külön hallgatói és oktatói felmérést is végeznek.  A felsőoktatási könyvtárak sajátosságaira jellemző, változásokat tükröző mutatók összeállítása folyamatban van.

A Zöld könyvtár munkacsoport a zöld könyvtári jelentés elkészítését követően részt vett az Óbudai Egyetem „Felsőoktatás az élhető jövőért” címmel tartott konferenciáján, illetve látogatást tettek az Ezüsthegyi Könyvtárba tapasztalatcserére, és a jó gyakorlatok átvételére. Kiváló szakmai kapcsolatot ápolnak a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Zöld könyvtár munkacsoportjával, és érzékenyítés címszóval ellátogattak az ELTE által szervezett program keretében a Füvészkertbe is.

A kulcsfolyamatok részletes leírása, folyamatleltár készítése, partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása, a minőségfejlesztéssel és eredményeinkkel kapcsolatos portálhírek, valamint az EKSZ-hírlevél megjelenése folyamatos.

A könyvtárvezetők kidolgozták az oktatási szintekhez is igazodó felhasználói képzések koncepcióját. Minden igényt kielégítő online tananyag készül, mely az alapismeretektől egészen az online publikálási lehetőségekig felöleli a felhasználói tudnivalók teljes tárházát. A könyvtáros kitüntetésekkel kapcsolatos előterjesztések szövegezése szintén megtörtént.

Az idei évre minőségügyi érzékenyítő tréninget szervezünk júliusban, melynek célja új kollégáink bevonása a minőségirányítási munkafolyamatokba és a koordinációs bizottság munkacsoportjaiba. Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) immár hagyományos nyárbúcsúztató csapatépítő könyvtáros napjára augusztus végén kerül sor. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.