Virtuális túra a Magyar kultúra napján
A magyar kultúra napja (2021. január 22.)...
Egy kiállítás képei
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2021. évi...
A CEUPress kiadványai könyvtárunkban
A CEU felajánlásának köszönhetően több tucat...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és az Egyetemi...
Új év, új főigazgató
A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az...
Elkötelezettség a Kiválóságért
Magyarországon első könyvtárként az ELTE Egyetemi...
7117
7105
7092
7082
7077
7012
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idei második negyedéves beszámolójára elektronikus úton került sor. A munkacsoportok elkészítették az elmúlt negyedévben elvégzett feladataikról az összefoglalókat. Az elmúlt negyedév eredményeiről és sikereiről a tagok a K21 közös kommunikációs felületén tájékozódhattak.

A könyvtárvezetők áprilisban az Európai Kiválósági Díj (EFQM) pályázata kapcsán a Minőségkoordinálási munkacsoport támogatásával előkészítették és koordinálták az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat hálózatának önértékelését. Az eredmények alapján három fejlesztési projekt került meghatározásra, melyek keretében az Egyetemi Könyvtári Szolgálat valamennyi könyvtárára egységesen vonatkozó asszimilációs dokumentum és teljesítményértékelési rendszer készül. A szervezet célul tűzte ki továbbá a kommunikációjának fejlesztését és a kommunikációs stratégia felülvizsgálatát. A cél elérése érdekében a Primer kutatási munkacsoport felülvizsgálta, véglegesítette és eljuttatta a célcsoportokhoz a kommunikációs kérdőíveket. A beérkezett válaszok feldolgozása folyamatban van.

Szintén megkezdődött a folyamatleltár felülvizsgálata, illetve ehhez kapcsolódóan a Minőségügyi Kézikönyv módosítása és aktualizálása. Az ELTE Egyetemi Könyvtár a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködve magyar nyelvű felirattal ellátott jelnyelvi videókat készített Franyó Borbála jelnyelvi tolmács, az Akadálymentes könyvtár munkacsoport tagja segítségével a koronavírus-járvány miatt átmenetileg bezárt könyvtárak aktuális és online elérhető szolgáltatásairól.

A Kommunikációs munkacsoport támogatást nyújtott az EFQM projektterveiről szóló tájékoztatás során a projektekben érintett kollégák és a könyvtári hálózat részére. Az összefoglalás a Kolibri-levelezőlistán is közzétételre került. A K21 Kommunikációs csoporttagok a Primér kutatások munkacsoport kérdőíves felmérése során közreműködtek az előkészületekben az Egyetemi Könyvtári Szolgálat kommunikációjának fejlesztése projekt keretében, valamint aktívan hozzájárultak a motivációs levelek célcsoportok szerinti kiküldéséhez. A felmérés a fejlesztés egyik mérföldkőjeként a pályázati jelentés részét képezi. Hírt adtunk a Bibliobox felállításáról és a könyvvisszavétellel kapcsolatos szolgáltatásokról, az EKSZ könyvtárainak online szolgáltatásairól, az elérhető adatbázisokkal kapcsolatban az új gyűjtőoldalról, az Online források egy kattintásra innovációjáról és a Skype-tájékoztatásról. Az ELTE védett digitális tartalmak gyűjteményéhez speciális EKL böngésző fejlesztésére került sor, illetve a virtuális olvasójegy Webapp bővítésére C-19 információkkal. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

 

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.