Könyvtárosok világnapja
A könyvtárosok világnapja alkalmából örömmel...
K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7325
7311
7082
 

K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idei első negyedéves beszámolójára Teams-megbeszélés keretében került sor. A munkacsoportok vezetői beszámoltak az elmúlt negyedév eredményeiről, a folyamatban lévő munkákról és változásokról.

Elkészült az EKSZ minőségfejlesztési jelentése, valamint sor került az előző évben lezárt nem megfelelő minőségű szolgáltatásokkal kapcsolatos visszajelzések (NMSZ) kiértékelésére és összegzésére. Véglegesültek a 2019. évi oktatói és a 2020. évi hallgatói igény- és elégedettségi felmérések eredményei alapján a beszámolók, melyek hamarosan elérhetőek az ELTE Digitális Intézményi Tudástár (EDIT) felületén. Mind a négy dokumentumot a bizottság egyhangúlag elfogadta.

Az emberi erőforrások minisztere, valamint az egyetem vezetése és fenntartója részére is elküldésre került az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) éves beszámolója a hatályos 30/2014. (IV. 10.) EMMI rendelet az országos múzeum, az országos szakmúzeum, a nemzeti könyvtár, az országos szakkönyvtár és az állami egyetem könyvtárának kiemelt feladatairól 1§ (3) bekezdése értelmében. Partneradatbázisunk webes felületének frissítése, a médiamegjelenések archiválása, a portálhírek és az EKSZ-hírlevél megjelenése folyamatos. A Kommunikációs Koordinációs Bizottsággal együttműködve folyamatban van az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítványt elnyert EKSZ kommunikációjának fejlesztése, melynek keretében az intézkedési terv mentén tréningeket szerveztünk a részletes helyzetelemzés, a kommunikációs célok kijelölése és a kommunikációs stratégia megalkotása érdekében. A hatékonyabb kommunikációt támogatja a véglegesítés előtt álló, felhasználóbarát új portálunk is.

Az akadálymentes könyvtár csoport komplex, folyamatosan aktualizálható akadálymentes könyvtárhasználati útmutató összeállítását tervezi, melynek első lépéseként átfogó felmérést végeztek a speciális igényű hallgatók számára elérhető könyvtári szolgáltatásokról. A zöld könyvtár munkacsoport pedig egy zöld virtuális gyűjtemény kialakításán dolgozik, melynek használatát a tervek szerint rövid tartalmi ajánlók és keresési segédletek könnyítenék meg.

A könyvtárvezetők elkészítették a tagkönyvtárak munkaterveit és beszámolóit, valamint a disszeminációs tevékenység nyilvántartását, egyeztettek a statisztikai adatgyűjtés felülvizsgálatáról, egységesítéséről, a szakdolgozatok EDIT-be való feltöltésének folyamatáról, az RFID beszerzéséről és bevezetéséről, valamint a tervezett plágiumszűréshez kapcsolódó feladatokról. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.