Könyvtári koncert
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár is...
K21 beszámoló nap
Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat K21...
Hagyományok és kihívások konferencia
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi...
Egyre többen a Múzeumok Éjszakáján!
Sikeresen lezajlott a Múzeumok Éjszakája...
Nyári Zárvatartás
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az...
Grafikák és művészkönyvek
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
Kellegykönyv! - Új szolgáltatás
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a hallgatók...
5438
5435
5411
5393
5384
5345
5128
 

Megjelent a Hagyományok és kihívások VI. konferenciakötet

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2017-ben hatodik alkalommal rendezte meg a szakmai napját, és az előző évekhez hasonlóan az elhangzott előadások szerkesztett változatát kötetben is megjelentette.

 A Hagyományok és kihívások sorozaton belül a tavalyi program a Zöld utat a jövőnek. Könyvtárak a fenntarthatóságért tematikus címet kapta. A téma aktualitását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fenntartható fejlődés problémaköre a szakembereken kívül mind szélesebb rétegeket foglalkoztat, és hogy a könyvtárak is egyre aktívabban bekapcsolódnak az e téren adódó feladatok megoldásába.  Mi a könyvtárak lehetséges szerepe a fenntarthatóságban? A kötetben szereplő tanulmányok jól tükrözik a szemléletmód és az értékrend megváltozását. A teljesség igénye nélkül néhány példa a témakörökből: új épületek létesítése, meglévő létesítmények korszerűsítése a környezettudatos épületminősítési rendszerek előírásai szerint; környezetbarát üzemeltetési elvek alkalmazása; a humánökológia és a fenntartható fejlődés célkitűzéseit és érvényesülését szolgáló elemek beépítése a működésbe és a szolgáltatások rendszerébe, valamint a jó gyakorlatok bemutatása; a  fenntarthatósággal, környezetvédelemmel és az ehhez kapcsolódó témákkal foglalkozó dokumentumok gyűjtése.

A kiadvány bevezetéseként Kálóczi Katalin főigazgató a szakmai program ismertetésén túl tájékoztatást ad az intézményben 2017 folyamán bekövetkezett változásokról is.

A kötet elektronikus formában elérhető az ELTE repozitóriumában is a http://hdl.handle.net/10831/38937 linken, valamint az Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományából kölcsönözhető.

Az idei szakmai napon (2018. augusztus 30-án 10.00 és 15.00 óra között az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban) a felsőoktatási könyvtárak stratégiai fejlesztési irányai, valamint az adatbázis-szolgáltatók újdonságainak bemutatása témakörben hallhatnak előadásokat az érdeklődök. Részletes információkat a programmal kapcsolatban honlapunkon  találnak.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Nem azonosított felhasználó
Amaryl | Delivery Systems Review 1Mg
2019.07.20. 01:02
Nem azonosított felhasználó
Maxalt | No Rx Foreign
2019.07.20. 01:02
Nem azonosított felhasználó
Albendazole | Can I Buy
2019.07.20. 01:02
Nem azonosított felhasználó
Flagyl | M Forte Price
2019.07.20. 13:12
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.