Virtuális túra a Magyar kultúra napján
A magyar kultúra napja (2021. január 22.)...
Egy kiállítás képei
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2021. évi...
A CEUPress kiadványai könyvtárunkban
A CEU felajánlásának köszönhetően több tucat...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség Díjat és az Egyetemi...
Új év, új főigazgató
A 2020. év végén Kálóczi Katalin leköszönt az...
Elkötelezettség a Kiválóságért
Magyarországon első könyvtárként az ELTE Egyetemi...
7117
7105
7092
7082
7077
7012
 

Pro Bibliotheca Universitatis – Az év kitüntetettjei: Acsai János és Orbán Éva Erzsébet

Az idei év karácsonyán Acsai János, az Informatikai és Fejlesztési Osztály, valamint Orbán Éva Erzsébet, a Gyűjteményszervezési Osztály munkatársai részére adományozta az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a Pro Bibliotheca Universitatis kitüntető oklevelét, megköszönve magas színvonalú, és intézményünk presztízsét növelő szakmai munkájukat.

Acsai János 1999 óta, több mint két évtizede példamutatóan, elkötelezetten és magas színvonalon látja el az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban feladatait, hat éve az Informatikai és Fejlesztési Osztály tagjaként. Munkáját lelkiismeretesen, körültekintően végzi. Tevékenysége kulcsszerepet játszik a könyvtár digitalizálási tevékenységében, digitális tartalmainak szolgáltatásában és digitális másolatszolgáltatási kéréseinek rövid idejű teljesítésében. A könyvtár saját kiadványainak és egyéb grafikai munkáinak elsődleges képi tartalomkészítője. Rendezvényeink lebonyolításában mindig számíthatnak rá a munkatársai. A könyvtárhoz lojális, szívén viseli a munkájához tartozó legapróbb feladatainak precíz, pontos, végrehajtását.

Orbán Éva Erzsébet 2017 júniusa óta dolgozik az Egyetemi Könyvtár Gyűjteményszervezési osztályán.  A BTK Romanisztikai Intézet könyvtáraiban, majd az Ókortudományi Intézet Asszirológiai és Hebraisztikai Intézetének könyvtárában végzett állományellenőrzési munkát a kulturális közfoglalkoztatott kollégák irányításával. A karon végzett színvonalas, minden részletre kiterjedő munkája az oktatók és a könyvtárosok szélesebb körében is elismert.

2018 nyarán elkészítette az Egyetemi Könyvtár folyóiratselejtezési projekttervét. A projekt a selejtezésen túlmenően az időszaki kiadványok elektronikus katalógusban való elérhetőségének teljessé tételét, valamint a raktári rend ellenőrzését, az elsorolások folyamatos korrigálását is célul tűzte ki. Ez év végével a projekt fontos állomásához ér: lezárult az a döntési folyamat, amely lehetővé teszi a jogszabályban előírtaknak megfelelően a feleslegessé vált kiadványok felajánlását más gyűjtemények számára.

2019 májusától feladatai közé tartozott az egész egyetem folyóiratbeszerzésének koordinálása, valamint a reklamálással kapcsolatos ügyek intézése, ami egyúttal a hálózat könyvtárosaival való szoros együttműködést is jelenti. Kiváló angol tudásának köszönhetően rendszeresen tart angol nyelvű épülettúrákat, bemutatókat, szívesen vállalja a különféle szakszövegek fordítását.

Nagy tapasztalattal rendelkező kitűnő szakember, aki minden feladatot igényesen, magas színvonalon old meg. Közvetlen munkatársai számára a szakmaisága mellett legalább olyan fontos a segítőkészség, a humánum, melyek személyét hitelessé teszik.

További munkájukhoz sok sikert és örömöt kíván az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársi közössége!

Kitüntetett munkatársaink névsorát itt érheti el.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.