Digitalizált Eötvös-jegyzetek
A közelmúltban vásárlás útján az Eötvös Loránd...
Kétszáz új olvasó – egy nap alatt
Mikulás-napi meglepetésként ingyen...
Minőség az egyetem könyvtáraiban
Novemberben került sor a Könyvtár Café idei...
Minőség az egyetem könyvtáraiban
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
Karácsonyi nyitvatartás
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018...
Minősített Könyvtár cím
A Minősített Könyvtár kitüntető címet elismerő...
4891
4890
4889
4888
4861
4801

Valóságos könyvtár – könyvtári valóság

November végén a Valóságos könyvtár – Könyvtári valóság III. címmel az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet, az Irodalomtudományi Doktori Iskola Könyvtártudományi doktori program és a BTK Digitális Bölcsészet Központja által rendezett konferencia a tudományág interdiszciplináris arculatára irányította a közönség figyelmét.

A programsorozat résztvevőit Dr. Szalay Péter, az ELTE tudományos ügyek rektorhelyettese, Dr. Borsodi Csaba, az ELTE BTK dékánja és Dr. Kiszl Péter, az ELTE BTK KITI intézetigazgatója és a doktori program vezetője köszöntötte, a rendezvényt Sepsey Tamásné Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztályának vezetője nyitotta meg.

A plenáris ülésen és a három szekció során a félszáz előadó gondolatébresztő előadása a Magyar Tudomány Ünnepe keretében lehetőséget nyújtott a könyvtár- és információtudomány aktuális kérdéseinek megvitatására, a könyvtárak tudományos kutatómunkát támogató küldetésének és a jövőbeni kihívásoknak a megbeszélésére.

A Digitális bölcsészet szekció helyszínéül szolgáló ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár két munkatársa is hozzájárult a konferencia sikeréhez prezentációjával. Virág Gabriella a hosszú távú megőrzés és hozzáférés biztosítása kapcsán az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár szolgáltatásait mutatta be, Garamvölgyi László pedig az Open Access folyóirat publikálása ingyenes eszközzel az Eötvös Loránd Tudományegyetemen címmel tartott prezentációt.

A rendezvényről készült képek itt érhetők el. Az előadások írásos változatai előreláthatólag 2018 nyarán konferenciakötet formájában is megjelennek.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Reminyl | Low Cost Free Shipping
2018.10.15. 10:22
Nem azonosított felhasználó
Astelin | Discount Online
2018.10.16. 22:05
Nem azonosított felhasználó
Grifulvin | Find Price Sacramento
2018.10.17. 04:02
Nem azonosított felhasználó
Kedves könyvtáros! Az InCites adatbázist szeretném használni. Stunnel-en keresztül próbáltam és a caesar.elte.hu végű email címmel regisztráltam, de nem enged be. az írja: "You do not have a subscription to the InCites pro..." mi lehet a gond?
2018.10.17. 10:04
Kedves Érdeklődő! Az adatbázis-használattal kapcsolatos probléma megoldása érdekében kérem, vegye fel a kapcsolatot az illetékes kollégával a nagy.roland@lib.elte.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE EKL
Nem azonosított felhasználó
Does your library have research guides, libguides, subject guides? and do you have specific librarians for each subject?
2018.11.02. 19:16
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.