Elkötelezettség a Kiválóságért
Magyarországon első könyvtárként az ELTE Egyetemi...
Szolgáltatásaink November 13-tól
Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a könyvtár...
 

Web of Science újdonságok és Citation Connection bemutató

2019. május 7-én Tóth Szász Enikő és Marko Zovko, a Clarivate Analytics cég munkatársai Citation Connection bemutatót tartottak az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban.

Az előadás első felében részletesen bemutatásra került az Emerging Sources Citation Index, valamint a Citation Connection. Az előadás második felében pedig szó volt a Web of Science újdonságairól és Open Access tartalmairól csakúgy, mint a Kopernio és Publons szolgáltatásokról.

 

Emerging Source Citation Index: A Clarivate Analytics adatbázisa a Web of Science-hez képest 7400 további folyóirat hivatkozásait tartalmazza. A folyóiratok elbírálása szigorú, de enyhébb a Web of Science esetén alkalmazottnál.

Citation Connection: A Clarivate Analytics adatbázisa több mint 33 millió kiadvány 1,3 milliárd hivatkozását dolgozza fel. A Citation Connection a Web of Science-hez képest több csomaggal (pl. Book Citation Index, Conference Proceedings Citation Index, Data Citation Index) kibővítve tartalmazza a regionális kiadványokat, szabványokat, szakterületi hivatkozási adatbázisokat is. 

Kopernio: Ez a böngészőkiegészítő egykattintásos lehetőséget biztosít az általunk keresett cikkek teljes szövegének eléréséhez. A Web of Science-ben amikor megnyitjuk egy cikk rekordját, a Kopernio a háttérben automatikusan keresni kezdi az adott cikk teljes szövegét. A kiegészítő a könyvtárakban használt proxy szerverek segítségével az ELTE-n előfizetett adatbázisokat is végigkeresi, hogy utána egyetlen kattintással megnyithatóvá tegye a teljes szövegű cikkeket.

Publons: 2019. április 15 óta minden nyilvános ResearcherID profil átkerült a Publons felületére. Segítségével ingyenes kutatói profilt vagyunk képesek létrehozni, amely segít a publikációk és idézési mutatók nyomon követésében. Az újdonsült felületen lehetőségünk lesz lektorálási munkáinkat is megjeleníttetni, valamint a rendszerben ingyenesen elérhető egy Publons Academy nevű, lektorálással foglalkozó online tréningkurzus is, kezdő kutatók számára.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.