Elkötelezettség a Kiválóságért
Magyarországon első könyvtárként az ELTE Egyetemi...
Szolgáltatásaink November 13-tól
Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a könyvtár...
 

Díjat nyert a Shvoy Lajos székesfehérvári püspök amerikai útja, 1937. című kiadvány – VIDEÓVAL

Megjelenés ideje: 
2014. január 31., péntek
Megjelenés helye: 
Magyar Kurír katolikus hírportál
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Téma: 
Nyelv: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
http://www.magyarkurir.hu/hirek/dijat-nyert-shvoy-lajos-szekesfehervari-puspok-amerikai-utja-1937-cimu-kiadvany-videoval/#lightbox/2/
Szövegrész: 
"A Nyitott Levéltárak programsorozat keretében második alkalommal hirdetett pályázatot a Magyar Levéltárosok Egyesülete. Az Év Levéltári Kiadványa díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző és -teremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása és népszerűsítése a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok bemutatásával. Tyekvicska Árpád, az MLE elnöke szerint a levéltári intézmények évente több tucat kiadvánnyal gazdagítják a tudományos, ismeretterjesztő, forrásközlő és szakmai kiadványok sorát. Méltó, hogy ezeket számba vegyék, és a legjobbakat díjban is részesítsék. Nemcsak azért, hogy a szakma rögzítse értékítéletét, hanem azért is, hogy a nagyközönség értesüljön a levéltárakban folyó nívós munkákról. A 2013-as évben az egyesület négy kategóriában adott ki díjat forráskiadványok, monográfiák és tanulmánykötetek, levéltári szakmai kiadványok, valamint levéltári adatbázisok összevetése nyomán. A tizenhárom rangsorolt pályázatból idén négyet egyházi levéltár nyert el. A Prímási Levéltár segédlete találtatott a legjobbnak, s elismerést kapott a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltárának két kötete is. A Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár Shvoy Lajos székesfehérvári püspök amerikai útja, 1937. című DVD-je a Magyar Levéltárosok Egyesülete által meghirdetett az Év Levéltári Kiadványa-díj versenyen a Forráskiadványok kategóriában ért el I. helyezést. A kiadvány, amely Mózessy Gergely gyűjteményigazgató és Nádasi Richárd szerkesztésében jelent meg, méltán nyerte el az MLE díját – hangzott el dr. Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektorának méltatásában. A rektor szerint igen rangos kitüntetés ez az egyházi levéltárak számára. „Mint volt levéltárigazgató, tudom, hogy milyen nehéz körülmények között indultak az egyházi levéltárak. Azzal, hogy a székesfehérvári püspöki levéltárnak ez a munkája az Év Levéltári Kiadványa kitüntető címet elnyerte, valamiféleképpen az egyházi levéltárak erőfeszítéseinek elismerése is egyben.”
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.