Egyetemi örökség
Az egyetemi kulturális örökségről szóló...
MeRSZ-könyvmakettek
Egyedi könyvmakettekkel gazdagodott az ELTE...
Új könyvtári folyóiratok ELTE-felületen
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár biztosítja...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7378
7365
7355
7082
 

ELTE Digitális Intézményi Tudástár

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elektronikus adatbázisában, az ELTE Digitális Intézményi Tudástárban (EDIT, https://edit.elte.hu) több, mint 40000 dokumentum található, tartalma folyamatosan új anyagokkal gyarapszik. A tudástár ingyenesen hozzáférhető, teljes szövegű, tudományos szakirodalmi információforrást biztosít felhasználóinak. A gyűjteményben tudományterületek széles palettája megtalálható. A tudástár célja az oktatás- és kutatástámogatás, valamint a tudás disszeminálása.

Publikációk

Az ELTE kiadványaiban megjelent tudományos publikációk mellett nemzetközi folyóiratok ELTE kötődésű cikkei is megtalálhatók a tudástárban. A folyamatosan bővülő adatbázis kurrens anyagai kitűnő szakirodalmi hátteret adhatnak készülő szemináriumi dolgozatokhoz, szakdolgozatokhoz.

Disszertációk, szakdolgozatok

Az ELTE valamennyi karának szakdolgozatai, disszertációi elérhetők az EDIT-ben, ezáltal módszertani segítséget, inspirálódási lehetőséget nyújthatnak hallgatók számára a készülő pályamunkák elkészítéséhez. Szakdolgozatok és disszertációk mellett TDK és OTDK dolgozatok is fellelhetők a folyamatosan bővülő gyűjteményben.

Oktatási anyagok

Az egyetem oktatási célú elektronikus dokumentumainak gyűjteménye, amelyben adaptált digitalizált tananyagok is jelen vannak. A gyűjteményben megtalálható óravázlatok, prezentációk és tankönyvek mind-mind elősegíthetik az egyetemi kurzusokra való felkészülést. 

ELTE folyóiratok, kiadványok

Az ELTE folyóiratok, kiadvány kategória tartalmazza az ELTE vagy valamely egysége által kiadott folyóiratok, emlékkönyvek, konferenciakötetek, egyéb kiadványok gyűjteményeit. Ilyen például az Annales Universitatis Scientiarum de Rolando Eötvös Nominatae kiadványsorozat, amelynek a különböző folyóiratai az 1950-es évektől kezdve, széles tématerületet lefedve jelennek meg a repozitóriumban.

Muzeális gyűjtemények, E-könyvtár

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat tagkönyvtárainak elektronikus és digitalizált dokumentumai. A gyűjteményben többek közt megtalálható a  könyvtár különleges 1956-os lapgyűjtemény összeállítása; Szekfű Gyula tudós levelezése; oklevél és autográf levél gyűjteményünk; metszet, térkép, és tájkép gyűjteményünk; digitalizált kódexeink. 

Fotótár

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és jogelőd intézményeinek múltja fényképeken. Egyetemi előadások, szemináriumok, diplomaosztók, kisebb és nagyobb események, a kulturális, tudományos- és sportélet érdekes mozzanatai, Egyetemünk és az ELTE-sek mindennapjai fotókon.

Videótár

Az Egyetem videóstúdióinak felvételei, dokumentum- és oktatófilmjei. A stúdiók fő tevékenysége a tudománykommunikáció és a folyamatos egyetemi dokumentáció készítése.

EDIT feltöltés ELTE dolgozóknak

  • Tudományos publikációkat: A feltöltés az MTMT-n keresztül történik, nem szükséges az EDIT-ben regisztrált felhasználónak lenni. Útmutató
  • ELTE vonatkozású oktatási anyagokat, egyéb tartalmakat: Egyéb dokumentumok feltöltéshez regisztráció/bejelentkezés szükséges. A regisztrált felhasználók nem rendelkeznek automatikus feltöltési joggal. Ha szeretne feltölteni az EDIT-be, forduljon kari adminisztrátorához vagy a rendszer üzemeltetőihez: editadmin@lib.elte.hu
Csak vírushelyzetre tekintettel érhető el: 
nem
Tudományterület: 
multidiszciplináris
Hozzáférés: 
ELTE IP
Shibboleth
Stunnel/VPN (caesar)
szabadon hozzáférhető
Tartalom: 
teljes szöveg
Szolgáltató (ingyenes): 
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár
Forma: 
adatbázis
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

ELTEFind

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.