Elérhető szolgáltatásaink
Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a jelenleg...
Első helyezést nyert az Eötvös-kiállítás
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár A pontosság...
Egyetemi örökség – Gyűjtemények múltja
Az egyetemi kulturális örökségről szóló...
Egyetemi örökség
Az egyetemi kulturális örökségről szóló...
Új könyvtári folyóiratok ELTE-felületen
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár biztosítja...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7404
7389
7386
7378
7355
7082
 

Ezeket a hazai helyeket nézik meg a legtöbben a Google Street View-n

Megjelenés ideje: 
2015. június 9., kedd
Megjelenés helye: 
Turizmus Online
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
https://konyvtarteszt.elte.hu/hu/node/add/mediamegjelenes
Szövegrész: 
Több mint 30 magyarországi nevezetességgel bővült a Street View-n követhető úti célok listája. Elkészült a legkedveltebb hazai desztinációk Google térképes toplistája is. [...] Most először készült el a Magyarország legkedveltebb úticéljait bemutató Google Térképes toplista is, a nevezetességeket sorrendező tizes listát az Országház vezeti, de felkerült rá a Budapesti Állat- és Növénykert is. Magyarország autóval megközelíthető helyeit már 2013 óta be lehet járni a Street View-n, tavaly tavasz óta pedig több tucat, olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból fontos hely várja az internetezőket, ahol autóval nem, csak a most megjelenő új helyekhez hasonlóan, különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudott dolgozni a Street View operátora. Ezeket a helyeket már utazás előtt bárki virtuálisan körbejárhatja, csak internetkapcsolat, és egy számítógép, okostelefon vagy tablet kell hozzá. Asztali gépen a Google Térkép jobb alsó sarkában lévő kis sárga figurát a térképre húzva egy kék vonal mutatja, hol van Street View. Így lehet bemenni épületekbe, parkokba is. Telefonon, tableten a Google Térképben a helyre kattintva megjelennek a Street View fotók is. A nyaralás, hétvégi kikapcsolódás tervezésekor tavaly óta már olyan nevezetességeknél is körbe lehet nézni otthonról, mint például a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, Hollókő ófaluja, a pécsi Dóm tér, Szeged sétálóutcája, a tihanyi bencés apátság és a Balaton-part, de hajózhatnak a Dunán is. Mostantól több mint 30 újabb, autóval nem megközelíthető, de érdekes, különleges helyszínen indulhatnak útnak az érdeklődők: virtuálisan is kirándulhatnak többek közt a Hármashatárhegyen, a Kis Svábhegyen, az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Sétálhatnak budapesti parkokban, a Tabánban, a Városmajorban, az ELTE Füvészkertben, a Ludovika téren, bepillanthatnak olyan híres egyházi épületekbe mint például a budapesti Szent István Bazilika, a Győri és az Egri Bazilika és nemzeti színházak nézőterei is várják őket Szegeden és Pécsett. A most felvételiző diákok megnézhetik leendő egyetemi épületüket, láthatják milyen belülről a Budapesti Corvinus Egyetem, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, vagy az ELTE Egyetemi Könyvtár. [...]"
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

ELTEFind

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.