Luther-Nyomtatványok

Megjelenés ideje
Megjelenés helye
Könyvkultúra Magazin-online
Szerző
RÁCZ

Megjelenés formátuma

Terjedelem

Téma

Nyelv

Hatókör

Forrás helye
http://konyvkultura.kello.hu/egypercesek/2017/09/luther-elte

"Kulturális Örökség Napjai alkalmából nem mindennapi rendezvénysorozatot szervez az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár. Az intézmény különleges programokkal igyekszik látogatói számára közelebb hozni azokat kulturális kincseket, melyek átrajzolták Európa vallási térképét.[...] A reformáció 500. évfordulója alkalmából, illetve a Kulturális Örökség Napjai keretében nyíló kiállításon a Luther-nyomtatványok címmel megtekinthető Luther németre fordított Bibliájának 16. századi bejegyzésekkel ellátott példánya, a Szentháromságról, a Tízparancsolatról és az utolsó ítéletről szóló tanításai, valamint kiállításra kerülnek a magyarországi reformátorok tanításai és Biblia-fordításai.
Az érdeklődők épülettúrákon keresztül nyerhetnek betekintést a könyvtár palotaépületének termeibe, megismerkedhetnek a könyvmentés és a restaurálás folyamatával, a könyv-örökbefogadási programmal, valamint ismeretterjesztő előadásokat hallhatnak az Arany János-emlékév és a kiegyezés 150. évfordulója témaköreihez kapcsolódóan.
Mindeközben az Aulában Buzogány Dezső kalligráfus tart bemutatót és foglalkozást, mely során az érdeklődők belekóstolhatnak a betűírás művészetébe.
Érdemes lesz ellátogatni szeptember 16-án 11.45 és 18.00 óra között az Egyetemi Könyvtár és Levéltár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) rendezvényeire."