Paradigmaváltás a könyvtárügyben?
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a hazai...
Zöld utat a jövőnek
2017. augusztus 31-én hatodik alkalommal...
Könyvtári Együttműködés a PPKE-vel
Könyvtári Együttműködés a PPKE-vel Az ELTE...
500 éves a reformáció
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a...
3416
3395
3353
3352

Matematikai szakgyűjtemény

Dokumentumtípus: 
Megközelítés: 
ELTE Lágymányosi Campus, Déli tömb 1. em. 1.809
Kiemelt tárgyszavak: 

munkatársak: Tudós-Takács Ernő

telefon: 372-2500 / 8746

A következő tanszékek oktatóit, kutatóit látjuk el: Algebra és Számelméleti Tanszék, Alkalmazott Analízis és Számításmatematikai Tanszék, Analízis Tanszék, Geometriai Tanszék, Operációkutatási Tanszék, Számítógéptudományi Tanszék, Valószínűségelméleti és Statisztika tanszék, Matematikatanítási és Módszertani Központ.

A könyvtár az Egyetemi Könyvtár hálózati tagkönyvtáraként elsősorban az oktatók, kutatók és hallgatók igényeit elégíti ki. Mint tudományági szakkönyvtár könyvtárközi kölcsönzéssel, cikkek fénymásolatainak megküldésével, egyéb tájékoztatással a többi könyvtár rendelkezésére áll. A könyvtárt bárki látogathatja, csak a kölcsönzési feltételek kötöttek.

Gyűjtőkörünk kiterjed a matematika minden ágára, a tankönyvtől a kongresszusi kiadványig. Az utóbbi években az anyagi keretek csökkenése miatt a teljességre való törekvést fel kellett adnunk.

Állományadataink 2011-ben:

  • könyv: 30.182 db 158.342.395,- Ft értékben
  • folyóirat: 175 féle, 18.709 db 149.788.330,- Ft értékben
  • egyetemi doktori, Phd-s  disszertációk: 591 db

255 intézménnyel van cserekapcsolatunk. A csere alapja az Annales Universitatis Scientarum Budapestiensis de Rolando Eötvös Nominatae, Sectio Mathematica kötetei. Cserébe megkapjuk a társintézetek saját kiadványait. Ez a lehetőség létfontosságú számunkra. Komoly tudományos folyóiratokat, kiadványokat kapunk, melyek előfizetésére képtelenek lennénk. Az állományunkban való tájékozódást különböző katalógusok segítik.

Betűrendes katalógusaink: szerző-cím, sorozati, folyóirat, jegyzet, disszertáció. Két tárgyszó katalógusunk a matematika legáltalánosabban használt kifejezéseivel és a Mathematics Subject Classification (MSC) alapján épül.

1998-ban határoztuk el, hogy csatlakozunk az EK-ban használt és működtetett integrált könyvtári rendszerhez, a Horizon-hoz. A Matematikai Könyvtár mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy magas színvonalon szolgáltasson olvasóinak. Mivel jelent's kölcsönzési forgalmat bonyolítunk, a könyvtárosok száma ehhez mindig kevés volt. Arra gondoltunk, egy ilyen rendszer olyan új lehet'ségeket nyújt a felhasználóknak, melyet a hagyományos feldolgozás módszereivel nem tudnánk biztosítani.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Jó napot! Paizs Andrea vagyok, mesterképzésre járok az ELTE-re. Nem vagyok beiratkozva egyetlen ELTE-s könyvtárba sem. Ahhoz, hogy itthonról hozzáférhessek könyvekhez szükséges a beíratkozás?
2017.03.26. 15:26
Kedves Paizs Andrea! Az online elérhető dokumentumokhoz való hozzáféréshez segítséget itt talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/szolgaltatasok/otthoni-eleres Amennyiben a katalóguson keresztüli online kikérésre gondol, ahhoz valóban először be kell iratkoznia a könyvtárba. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Kollégák! A kolozsvári CODEX paleográfiai kutatócsoport nevében megérdeklődném, hogy konkrétan kihez érdemes fordulni egy olyan kérdéssel, ami az egyik Önöknél megőrzött középkori kéziratot érinti. Nevet és email címet kérnék. Előre is köszönöm!
2017.04.12. 14:15
Tisztelt Kolléga! Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Kézirat- és Ritkaságtár állományával kapcsolatban kérem a Közönségszolgálati Osztályt keresse az alábbi email címen: info@lib.elte.hu. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Jó napot! Kihasználnám az elektonikus kérlőlap adta lehetőséget, viszont az oldalon leírtak alapján, bejelentkezve sem találtam meg, hogy tudnék (17. századi) kéziratokat néhány nappal előre kikérni olvasótermi használatra.Segítségüket köszönöm, Franciska
2017.06.28. 13:41
Kedves Olvasónk! Sikeres belépés után, amennyiben megtalálta a keresett művet, a "Tagkönyvtár" alatt az Egyetemi Könyvtár és Levéltárra kattintva jelenik meg bal oldalon az "előjegyzés, kikérés" link, melyre kattintva tudja elküldeni az elektronikus kérést. Ha nem sikerülne, kérem az info@lib.elte.hu email címen jelezze a pontos mű megírásával a kérést. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy a PPK Kazincy vagy Izabella utcai könyvtárában van-e lehetőségem megtekinteni Szalay Viktória szakdolgozatát, melynek címe: Mona Lisák mosolya- A szülésélmény és a relaxáció kapcsolatának vizsgálata. Lauter Adrienn
2017.08.31. 13:17
Kedves Lautern Adrienn! A szakdolgozat az ELTE PPK Izabella utcai könyvtárában található, amely jelenleg még zárva tart. A könyvtár elérhetősége: https://www.konyvtar.elte.hu/hu/konyvtarak/pedagogiai-es-pszichologiai-kar-izabella-utcai-konyvtar-0 Minden valószínűség szerint a tanév kezdetével, szept. 11-én nyit a könyvtár, ezzel kapcsolatban kérjük, érdeklődjön az izukonyvtar@ppk.elte.hu email címen.
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Cím!Szeretnék érdeklődni, hogy az ELTE könyvtárainak valamelyikében a New Plus(Upper-Intermediate) tanári példánya+CD melléklet megtalálható-e? ISBN szám:9789605731649. Egyéb: http://www.elthungary.hu/catalogue_young_stars_hu/108/#COMP_PRICES
2017.09.23. 15:09
Kedves Érdeklődő! Az ELTE könyvtáraiban nincs meg az Ön által keresett könyv. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.Metakereső (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.