Paradigmaváltás a könyvtárügyben?
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a hazai...
Zöld utat a jövőnek
2017. augusztus 31-én hatodik alkalommal...
Könyvtári Együttműködés a PPKE-vel
Könyvtári Együttműködés a PPKE-vel Az ELTE...
500 éves a reformáció
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a...
3416
3395
3353
3352

Médiatár

Opening hours: 
Hét
Dokumentumtípus: 
Megközelítés: 
ELTE Lágymányosi Campus, Északi tömb VII. em. 7.16
Kiemelt tárgyszavak: 

könyvtáros: Csámer Iván

telefon: 372-2500 / 6768

A Médiatár gyűjtőkre elsősorban a természettudományok tanulásához, oktatásához felhasználható digitális (DVD, CD-ROM), audiovizuális (VHS) médiumokra, illetve pedagógiai témájú hagyományos dokumentumokra és tankönyvekre, oktatási segédanyagokra terjed ki. Kiemelten gyűjtjük a számítógéppel segített tanulás, a vizuális pedagógia és a múzeumpedagógia témakörébe tartozó dokumentumokat.

Olvasóink több mint 300 CD-ROM-ból és majd 100 DVD-ből válogathatnak, amelyeket ingyenesen ki lehet kölcsönözni. Elsõsorban természettudományos tematikájú, nyelvtanulás segítõ (Tell me more), kultúrtörténeti CD-ROM-okat és CD-ROM-enciklopédiákat (Encarta, Birtannica) találhat nálunk. A DVD-k nagyobb részt művész- és dokumentumfilmeket tartalmaznak.

Olvasóink használhatják a Nemzeti Audiovizuális Archívumot (NAVA - http://nava.hu), amelynek az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai tartoznak gyűjtőkörébe. (NAVA-pont a TTK-n a Médiatár), valamint lehetőség nyílik a magyar filmtörténet egyes alkotásainak megismerésére (http://kgy.nava.hu/index.html?coll_id=100). rhetőek a világhálón. A filmekhez kapcsolódó segédanyagok, játékok és az interaktív diskurzus helye a www.filmtortenet.hu/filmklub lesz.
     
Tanuláshoz, olvasáshoz csendes, szeparált munkahelyeket, illetve csoportmunkára alkalmas interakciós teret tudunk biztosítani. A munkahelyek felszereléséhez Internetre kapcsolt multimédiás számítógépek, videó- és audiomagnók, televíziókészülékek, audio-, CD-, CD-I- és lézerlemezjátszók tartoznak. A Médiatár lehetõséget nyújt a legújabb ismeretszerzési módszerek, oktatási technológiák (pl. interaktív tábla) önálló kipróbálására és rendszeres használatára is.

2009 nyarán speciális nyelvi laboratóriumot alakítottak ki a Médiatárban az ELTE fogyatékkal élő hallgatói számára, ahol speciális szoftverek (JAWS, Magic) és eszközök (olvasóTV, Braille-nyomtató, Braille-kijelző) használhatók.

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Jó napot! Paizs Andrea vagyok, mesterképzésre járok az ELTE-re. Nem vagyok beiratkozva egyetlen ELTE-s könyvtárba sem. Ahhoz, hogy itthonról hozzáférhessek könyvekhez szükséges a beíratkozás?
2017.03.26. 15:26
Kedves Paizs Andrea! Az online elérhető dokumentumokhoz való hozzáféréshez segítséget itt talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/szolgaltatasok/otthoni-eleres Amennyiben a katalóguson keresztüli online kikérésre gondol, ahhoz valóban először be kell iratkoznia a könyvtárba. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Kollégák! A kolozsvári CODEX paleográfiai kutatócsoport nevében megérdeklődném, hogy konkrétan kihez érdemes fordulni egy olyan kérdéssel, ami az egyik Önöknél megőrzött középkori kéziratot érinti. Nevet és email címet kérnék. Előre is köszönöm!
2017.04.12. 14:15
Tisztelt Kolléga! Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Kézirat- és Ritkaságtár állományával kapcsolatban kérem a Közönségszolgálati Osztályt keresse az alábbi email címen: info@lib.elte.hu. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Jó napot! Kihasználnám az elektonikus kérlőlap adta lehetőséget, viszont az oldalon leírtak alapján, bejelentkezve sem találtam meg, hogy tudnék (17. századi) kéziratokat néhány nappal előre kikérni olvasótermi használatra.Segítségüket köszönöm, Franciska
2017.06.28. 13:41
Kedves Olvasónk! Sikeres belépés után, amennyiben megtalálta a keresett művet, a "Tagkönyvtár" alatt az Egyetemi Könyvtár és Levéltárra kattintva jelenik meg bal oldalon az "előjegyzés, kikérés" link, melyre kattintva tudja elküldeni az elektronikus kérést. Ha nem sikerülne, kérem az info@lib.elte.hu email címen jelezze a pontos mű megírásával a kérést. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy a PPK Kazincy vagy Izabella utcai könyvtárában van-e lehetőségem megtekinteni Szalay Viktória szakdolgozatát, melynek címe: Mona Lisák mosolya- A szülésélmény és a relaxáció kapcsolatának vizsgálata. Lauter Adrienn
2017.08.31. 13:17
Kedves Lautern Adrienn! A szakdolgozat az ELTE PPK Izabella utcai könyvtárában található, amely jelenleg még zárva tart. A könyvtár elérhetősége: https://www.konyvtar.elte.hu/hu/konyvtarak/pedagogiai-es-pszichologiai-kar-izabella-utcai-konyvtar-0 Minden valószínűség szerint a tanév kezdetével, szept. 11-én nyit a könyvtár, ezzel kapcsolatban kérjük, érdeklődjön az izukonyvtar@ppk.elte.hu email címen.
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Cím!Szeretnék érdeklődni, hogy az ELTE könyvtárainak valamelyikében a New Plus(Upper-Intermediate) tanári példánya+CD melléklet megtalálható-e? ISBN szám:9789605731649. Egyéb: http://www.elthungary.hu/catalogue_young_stars_hu/108/#COMP_PRICES
2017.09.23. 15:09
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.Metakereső (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.