Könyvtárosok világnapja
A könyvtárosok világnapja alkalmából örömmel...
K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7325
7311
7082
 

"Varázslók pálcája" - február 28. péntek 18:00

Megjelenés ideje: 
2014. február 25., kedd
Megjelenés helye: 
EKSz, EK honlap
Alcím: 
Lábass Endre vendége Halas István fotóművész
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Téma: 
Nyelv: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
https://www.konyvtar.elte.hu/hu/node/3012
Csatolt fájl: 
Szövegrész: 
"któbertől márciusig tart az Egyetemi Könyvtárban 2011 tavaszán megkezdett ,,Varázslók pálcája" beszélgetéssorozat harmadik része, melyet Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író folytat művész és tudós barátaival. A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a ,,kérdező-kérdezett" viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot. 8. beszélgetés: Vendég: Halas István, fotóművész Időpont: 2014. február 28., péntek, 18:00 Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó,1053 Budapest, Ferenciek tere 6. Halas István 1954-ben született Budapesten, a hetvenes évek eleje óta foglalkozik képző- és fotóművészettel, 1979 óta szabadfoglalkozású fotóművész. Sokat dolgozott a Liget Galéria munkatársaként, részt vett a Bolt Galéria beindításában, az Egyesült Képek Egyesületének elnöke és az N&n galéria alapítványának volt elnöke. Tagja a Magyar Alkotóművészek Egyesületének és a Magyar Fotóművészek Szövetségének, valamint a Magyar Fotográfusok Háza Művészeti Tanácsának. André Kertész- és Balogh Rudolf-díjas. ,,Halassal a 80-as években találkoztunk a legtöbbször, szerettem a fényképeit, de nem jártunk össze. Ezek a találkozások is csak véletlenek voltak, egyszer például az Erzsébet híd két szemközti járdáján mentünk, és amikor megláttuk egymást, ő egyből elindult az úton át a kocsik között, hogy megöleljen. Ez a mozdulata maradt meg bennem, egy ember, aki tárt karokkal, mosolyogva közeledik felém. Fontosak voltak ezek az ölelései, máig így látom őt magam előtt, és számomra minden fényképe előtt is ott van örökre ez a képe. ,, (Napház, 2014. február 24.) Elektronikus anyagok Halas Istvánról: http://www.halasis.com/ http://www.halasis.com/halasis_biography.htm http://www.halasis.com/halasis_biography.htm#exhibitions Halas a Liget Galériában: http://www.c3.hu/~ligal/14.htm http://www.c3.hu/~ligal/35.html http://www.c3.hu/~ligal/82.html Irodalom: http://artportal.hu/lexikon/muveszek/halas-istvan-597 http://www.balkon.hu/balkon_2001_06/halas_text.htm http://www.fotografus.hu/hu/fotografusok/halas-istvan http://www.youtube.com/watch?v=JvQdDdhe7K4 http://www.maimano.hu/andrekerteszterem/20040617_halas/ http://www.fotomuveszet.net/korabbi_szamok/201101/beszelgetes_halas_istvannal?PHPSESSID=08ef62df414a4556ad8d232604046 A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósult meg."
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.