K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az Egyetem megnyitja kapuit
Az ELTE Alumni Központ online eseménysorozata...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7311
7293
7082
 

"Varázslók pálcája" - január 17. péntek 18:00

Megjelenés ideje: 
2014. február 13., csütörtök
Megjelenés helye: 
EKSz, EK honlap
Alcím: 
Lábass Endre vendége Lábas Zoltán díszlettervező, képzőművész
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Téma: 
Nyelv: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
http://konyvtar.elte.hu/hu/node/2975
Csatolt fájl: 
Szövegrész: 
"2013/2014-es tanévben is folytatódik a 2011 tavaszán megkezdett „Varázslók pálcája” beszélgetéssorozat , melyet Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író folytat művész és tudós barátaival. A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a „kérdező-kérdezett” viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot. 6. beszélgetés: Vendég: Lábas Zoltán díszlettervező, képzőművész Lábas Zoltán 1956-ban született, Budapesten. Dolgozott a Magyar Nemzeti Galériában, nyomdásznak tanult, az Indigo csoport tagja volt, a Képzőművészeti Főiskolán elvégezte a Díszlet- és Jelmeztervező szakot, tervezett többek között a Szolnoki Szigligeti Színháznak és Enyedi Ildikó Az én huszadik századom c. filmjéhez. 1988-tól Németországban él - stuttgarti színházakban dolgozott, a Ludwigsburgi Filmfőiskolán díszleteket tervezett, kiállította társasjátéktalálmányait, fényképészettel, optikával kísérletezett, napelemmel működő árnyékszínházat alapított, dolgozott a Goethe Intézet számára, Fred Berndt-tel színdarabokat, operákat, kiállításokat tervez, megalapította a Casablanca Galériát Berlinben. Időpont: 2014. január 17., péntek, 18:00 Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó,1053 Budapest, Ferenciek tere 6. A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósult meg. Nem született testvérem, ezért mindenkiben testvért kerestem; nem élhettem nagyszüleimmel, ezért az egész városban elbűvölten hallgattam az öregek meséit - félelmetesek voltak és szépek, végtelen szenvedésről és gonoszságról szóltak -, sok nagyon különféle rokonom lett hát, rengeteg nagyszülőm, s milyen bölcs a sors, félig-meddig megöregedve még különös testvérekre is leltem, számomra ők valamiféle tüköremberek, sorsváltozatokként figyelem magunkat - ez az én árnyjátékom, optikai kísérletem. (Lábass Endre, Napház, 2014. január 12.) elektronikus anyagok Lábas Zoltánról: www.zoltanlabas.de http://www.umraum.zoltanlabas.de/umraum-y/source/y-01.html www.umraum.zoltanlabas.de www.galeriacasablanca.com"
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.