Könyvtárosok világnapja
A könyvtárosok világnapja alkalmából örömmel...
K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7325
7311
7082
 

"Varázslók pálcája" - január 31. péntek 18:00

Megjelenés ideje: 
2014. február 13., csütörtök
Megjelenés helye: 
EKSz, EK honlap
Alcím: 
Lábass Endre vendége Jánossy Lajos, író, újságíró, kritikus
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Téma: 
Nyelv: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
https://www.konyvtar.elte.hu/hu/node/2983
Csatolt fájl: 
Szövegrész: 
"013/2014-es tanévben is folytatódik a 2011 tavaszán megkezdett „Varázslók pálcája” beszélgetéssorozat , melyet Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író folytat művész és tudós barátaival. A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a „kérdező-kérdezett” viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot. 7. beszélgetés: Vendég: Jánossy Lajos, író, újságíró, kritikus Jánossy Lajos 1967-ben Budapesten született. Író, újságíró, kritikus, a Litera internetes folyóirat oszlopos tagja. Esszé-, regénykötetek alkotója, pályafutása során több, azóta legendás szerkesztőség tagja volt. Két híres irodalmi beszélgetéssorozat is fűződik nevéhez (Nyitott Műhely, Szatyor bár). Lalit egyszer az éjszaka mélyén, egy Népszínház utcai csehóban, árnyalakok közt kártyázva hagytam. Szégyelltem magam, de lényegében már haldokoltam. Lelkifurdalásom volt. Megtorpantam az ajtóban, és visszamentem. Féltettem Lalit. Megfogtam két kártyázó hapsi vállát, és mosolyogva azt mondtam nekik: - Vigyázzatok a barátomra, ne rabolja ki senki! Tudom hol laktok. (Lábass Endre, Bajcsy-Zsilinszky Kórház) Időpont: 2014. január 31., péntek, 18:00 Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó,1053 Budapest, Ferenciek tere 6. A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósult meg. elektronikus anyagok Jánossy Lajosról: http://www.c3.hu/~torokfurdo/janossy.htm http://www.kulturpart.hu/irodalom/5580/nem_tudtam_hogy_ilyen_kozel_a_vilagvege http://www.jelenkor.net/archivum/cikk/2525/egy-oszi-kek http://www.jelenkor.net/archivum/cikk/870/hamu-es-ecet http://legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li0919 http://www.jelenkor.net/archivum/cikk/1248/elindult-szabadon http://magyarnarancs.hu/zene2/tekozlok_-_janossy_lajos_hamu_es_ecet_konyv-66069 https://www.facebook.com/events/388246387978183"
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.