Könyvtárosok világnapja
A könyvtárosok világnapja alkalmából örömmel...
K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
1% – a könyvtárért
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi...
7325
7311
7082
 

"Varázslók pálcája" -március 14. péntek 18:00 - Lábass Endre vendége Döbrei Dénes

Megjelenés ideje: 
2014. március 11., kedd
Megjelenés helye: 
EKSz, EK honlap
Megjelenés formátuma: 
Terjedelem: 
Téma: 
Nyelv: 
Hatókör: 
Forrás helye: 
https://www.konyvtar.elte.hu/hu/node/3023
Csatolt fájl: 
Szövegrész: 
"VARÁZSLÓK PÁLCÁJA - 3. évad Októbertől márciusig tart az Egyetemi Könyvtárban 2011 tavaszán megkezdett „Varázslók pálcája” beszélgetéssorozat harmadik része, melyet Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író folytat művész és tudós barátaival. A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a „kérdező-kérdezett” viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot. 10. beszélgetés: Vendég: Döbrei Dénes Időpont: 2014. március 14., péntek, 18:00 Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó,1053 Budapest, Ferenciek tere 6. Döbrei Dénes táncművész, színész, rendező, koreográfus, a Szabadkai Nyári Mozi egyik alapítója, Jugoszláviában született, 1989-től Franciaországban dolgozik, tagja a Nagy József vezette Theater JEL, később Orleans-i Nemzeti Koreográfiai Központ-nak, Európa valamennyi országában, illetve Japánban, Ausztráliában, Argentínában, Brazíliában, New Yorkban, Hongkongban, Tajvanban is bemutatkoztak – Oroszországban két előadással is elnyerték a rangos Arany Maszk-díjat, 1985-ben pedig egy alakításáért neki ítélték a Rio de Janeiro-i filmfesztivál nagydíját, az Arany Tukánt. Tanít, 2006-tól a toulouse-i LEDA színészképző iskola tanára, tanfolyamokat tart az Orleans-i Nemzeti Koreográfiai Központban, Magyarországon és Erdélyben, 2009-től pedig az Újvidéki Színművészeti Akadémia Mesterfokozatán tanít. „Valamikor régen, nem sokkal az úgynevezett „délszláv-háború” előtt mi is háborúztunk, Sziveri Jancsival és Döbrei Danival. Dani a Szabadkai Népszínház falához állt, mi, a sorfal pedig szerbül, horvátul és magyarul leolvastuk a homlokára írt számokat. Kivégzés számháborúban. Félelmetes volt, de közben azt is éreztük, ez lesz a világ utolsó becsületes háborúja – nyílt homlokkal kell játszani, és akinek leolvasták a számát, az magától kiáll.” (Lábass Endre, napház, 2014. március 10.) A rendezvény a Nemzeti Együttműködé si Alap és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósult meg."
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Régi katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.