Paradigmaváltás a könyvtárügyben?
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a hazai...
Zöld utat a jövőnek
2017. augusztus 31-én hatodik alkalommal...
Könyvtári Együttműködés a PPKE-vel
Könyvtári Együttműködés a PPKE-vel Az ELTE...
500 éves a reformáció
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a...
Megjelent konferenciakötetünk
Megjelent az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
3416
3395
3353
3352
3336

2017/7.

Eötvös Loránd Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtári Szolgálat
2017/7.


Támogasson minket 1%-ával!

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár küldetésének érzi, hogy a hazai kutatásban, oktatásban résztvevőket hazai és külföldi szakirodalommal lássa el. Az információhoz való szabad hozzáférés biztosítása, kulturális értékeink megóvása és digitalizálása érdekében most Ön is tehet. Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa az Egyetemi Könyvtárért Alapítványt!

#támogatás #Egyetemi Könyvtárért Alapítvány #1% 
 


Könyvtári kisegítőket keresünk

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a Kulturális Közfoglalkoztatási Program könyvtári ágának keretében – az Országos Széchényi Könyvtár mint munkáltató irányításával – könyvtári kisegítő munkakörök betöltésére keres jelentkezőket.

#kölcsönzés #könyvtári kisegítő munka #Kulturális Közfoglalkoztatási Program #ruhatári szolgálat #raktár- és iratkezelés 


Pázmány-napi kvízjáték értékes nyereményekkel

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Ismered egyetemünk történetét? Szeretnél többet megtudni az ELTE Egyetemi Könyvtárról és Levéltárról? Alig várod, hogy egy izgalmas kvízjáték keretében felmérhesd a tudásod? Nyerő típus és csapatjátékos is vagy egyszerre? Jelentkezz az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár egyetemtörténeti vetélkedőjére! Részletes információkat és a játékszabály leírását regisztrációs felületünkön találod.

#Pázmány-nap #kvíz #értékes nyeremények 
 


Fogadj örökbe egy könyvet a Pázmány-napon!

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány Pázmány-nap alkalmából 2017. május 11-én és 12-én könyv-örökbefogadással egybekötött programokkal emlékezik meg egyetemünk alapítójáról. A rendezvény keretében könyvtártörténeti túrával, könyvbemutatóval és restaurátor-műhely látogatásával várjuk az egyetem egykori hallgatóit.

#Pázmány-nap #Egyetemi Könyvtárért Alapítvány #könyv-örökbefogadás #1% 


Wiley Spectra Lab próbahozzáférés az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. június 3-ig elérhető a Wiley Spectra Lab, a világ egyik legnagyobb spektroszkópiai adatbázisa, mely több mint 2,2 millió MS, NMR, FT-IR, ATR-IR, UV-VIS, Raman és Near-IR spektrális adatot tartalmaz.

#adatbázis #próbahozzáférés #Wiley 
 


Gazdaságtörténeti adatbázis próbahozzáférése az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. július 7-ig elérhető a Compass-Verlag által szolgáltatott ZEDHIA gazdaságtörténeti adatbázis. A ZEDHIA online platfrom 1868-tól napjainkig szolgáltat gazdaságtörténeti információkat Ausztriáról és Közép-Európáról.

#adatbázis #próbahozzáférés #ZEDHIA 


Továbbra is elérhető az IoPScience adatbázis

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az IoPScience meghosszabbította adatbázisuk próbahozzáférését 2017. május 15-ig, valamint a kiadó szintén ingyenesen elérhetővé tette az Effective Science Communication című e-könyvüket.

#adatbázis #próbahozzáférés #IoP 
 


Próbahozzáférés a Kluwer Arbitration jogi adatbázishoz

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. május 30-ig elérhetőek a Wolters Kluwer által szolgáltatott Kluwer Arbitration és Kluwer Competition Law adatbázisok. A Kluwer Arbitration egy arbitrációs adatbázis, mely a Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Választottbíróság anyagainak legnagyobb és legátfogóbb gyűjteménye.

#adatbázis #próbahozzáférés #Kluwer 


Próbahozzáférés Royal Society of Chemistry folyóiratokhoz az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. június 1-ig elérhető a Royal Society of Chemistry Gold folyóiratcsomagja minden ELTE-polgár számára. A gyűjtemény ELTE IP-címekről korlátozások és regisztráció nélkül megtekinthető.

#adatbázis #próbahozzáférés #RSC 
 


ORCID-workshop, nem csak kutatóknak

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

A 5/2017. (V. 2.) számú rektori utasítás 4. paragrafusa kötelezővé teszi oktatók és kutatók számára az ORCID-azonosító meglétét, a 6. paragrafus pedig az azonosító feltüntetését minden tudományos munkán. Ehhez kapcsolódva szeretnénk ajánlani oktatóink számára a 2017. május 25-én megrendezésre kerülő ORCID-workshopot az MTA Könyvtár és Információs Központban.

#workshop #ORCID 


Zoológiai és állattudományi adatbázis tesztelése az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. június 9-ig a ProQuest felületén keresztül elérhetővé vált a Zoological Record Plus adatbázis. A Thomson Scientific tudományos adatbázisa széleskörűen tartalmaz globális zoológiai és állattudományi szakirodalmat.

#adatbázis #próbahozzáférés #ProQuest #ZoologicalRecord 
  


Könyv-örökbefogadási program

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány 2005. évi megalakulása óta szorgalmazója az intézmény könyv-örökbefogadási programjának. Az örökbefogadással régi dokumentumok állományvédelme (restaurálása, digitalizálása, stb.), illetve az Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományával és tevékenységével kapcsolatos egyéb alapítványi célok megvalósítása támogatható.

Magán- és jogi személyek egyaránt fogadhatnak örökbe könyveket,
az Egyetemi Könyvtár és Levéltár teljes állománya örökbefogadható.

Eddig örökbefogadott könyvek listája [pdf]
További részletek a programrólKeresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
Kedves Kolléga, Sándor Tibor vagyok a FSZEK-ből. Egy olvasónak keressük a Pesti Napló 1884. évi 334. számát. A katalógus alapján nem vagyok teljesen biztos benne,hogy küdhetem-e bátran Önökhöz az olvasót, megvan-e a szám. Visszajelezne? Köszönöm
2017.02.03. 16:12
Kedves Tibor! A Pesti Napló 1900 előtti számai nálunk állapotukra való tekintettel tiltó listán szerepelnek (a folyóiratcsoport döntése alapján), így sajnos nem tudjuk szolgáltatni. Megértésüket köszönjük. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Jó napot! Paizs Andrea vagyok, mesterképzésre járok az ELTE-re. Nem vagyok beiratkozva egyetlen ELTE-s könyvtárba sem. Ahhoz, hogy itthonról hozzáférhessek könyvekhez szükséges a beíratkozás?
2017.03.26. 15:26
Kedves Paizs Andrea! Az online elérhető dokumentumokhoz való hozzáféréshez segítséget itt talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/szolgaltatasok/otthoni-eleres Amennyiben a katalóguson keresztüli online kikérésre gondol, ahhoz valóban először be kell iratkoznia a könyvtárba. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Kollégák! A kolozsvári CODEX paleográfiai kutatócsoport nevében megérdeklődném, hogy konkrétan kihez érdemes fordulni egy olyan kérdéssel, ami az egyik Önöknél megőrzött középkori kéziratot érinti. Nevet és email címet kérnék. Előre is köszönöm!
2017.04.12. 14:15
Tisztelt Kolléga! Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Kézirat- és Ritkaságtár állományával kapcsolatban kérem a Közönségszolgálati Osztályt keresse az alábbi email címen: info@lib.elte.hu. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Jó napot! Kihasználnám az elektonikus kérlőlap adta lehetőséget, viszont az oldalon leírtak alapján, bejelentkezve sem találtam meg, hogy tudnék (17. századi) kéziratokat néhány nappal előre kikérni olvasótermi használatra.Segítségüket köszönöm, Franciska
2017.06.28. 13:41
Kedves Olvasónk! Sikeres belépés után, amennyiben megtalálta a keresett művet, a "Tagkönyvtár" alatt az Egyetemi Könyvtár és Levéltárra kattintva jelenik meg bal oldalon az "előjegyzés, kikérés" link, melyre kattintva tudja elküldeni az elektronikus kérést. Ha nem sikerülne, kérem az info@lib.elte.hu email címen jelezze a pontos mű megírásával a kérést. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy a PPK Kazincy vagy Izabella utcai könyvtárában van-e lehetőségem megtekinteni Szalay Viktória szakdolgozatát, melynek címe: Mona Lisák mosolya- A szülésélmény és a relaxáció kapcsolatának vizsgálata. Lauter Adrienn
2017.08.31. 13:17
Kedves Lautern Adrienn! A szakdolgozat az ELTE PPK Izabella utcai könyvtárában található, amely jelenleg még zárva tart. A könyvtár elérhetősége: https://www.konyvtar.elte.hu/hu/konyvtarak/pedagogiai-es-pszichologiai-kar-izabella-utcai-konyvtar-0 Minden valószínűség szerint a tanév kezdetével, szept. 11-én nyit a könyvtár, ezzel kapcsolatban kérjük, érdeklődjön az izukonyvtar@ppk.elte.hu email címen.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.Metakereső (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.