Könyvtári kisegítőket keresünk
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a...
Luther-nyomtatványok finisszázsa
Fél évezreddel ezelőtt Luther Márton fellépése...
Az Év Levéltári Kiadványa
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár és az MTA...
Folyóiratok digitalizálása
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár és az...
Új levelek a Szekfű-hagyatékban
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár kézirattára...
Támogassa könyvtárunkat 1%-ával!
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár...
4091
4058
4041
3979
3971
3861

2017/7.

Eötvös Loránd Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtári Szolgálat
2017/7.


Támogasson minket 1%-ával!

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár küldetésének érzi, hogy a hazai kutatásban, oktatásban résztvevőket hazai és külföldi szakirodalommal lássa el. Az információhoz való szabad hozzáférés biztosítása, kulturális értékeink megóvása és digitalizálása érdekében most Ön is tehet. Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa az Egyetemi Könyvtárért Alapítványt!

#támogatás #Egyetemi Könyvtárért Alapítvány #1% 
 


Könyvtári kisegítőket keresünk

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a Kulturális Közfoglalkoztatási Program könyvtári ágának keretében – az Országos Széchényi Könyvtár mint munkáltató irányításával – könyvtári kisegítő munkakörök betöltésére keres jelentkezőket.

#kölcsönzés #könyvtári kisegítő munka #Kulturális Közfoglalkoztatási Program #ruhatári szolgálat #raktár- és iratkezelés 


Pázmány-napi kvízjáték értékes nyereményekkel

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Ismered egyetemünk történetét? Szeretnél többet megtudni az ELTE Egyetemi Könyvtárról és Levéltárról? Alig várod, hogy egy izgalmas kvízjáték keretében felmérhesd a tudásod? Nyerő típus és csapatjátékos is vagy egyszerre? Jelentkezz az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár egyetemtörténeti vetélkedőjére! Részletes információkat és a játékszabály leírását regisztrációs felületünkön találod.

#Pázmány-nap #kvíz #értékes nyeremények 
 


Fogadj örökbe egy könyvet a Pázmány-napon!

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány Pázmány-nap alkalmából 2017. május 11-én és 12-én könyv-örökbefogadással egybekötött programokkal emlékezik meg egyetemünk alapítójáról. A rendezvény keretében könyvtártörténeti túrával, könyvbemutatóval és restaurátor-műhely látogatásával várjuk az egyetem egykori hallgatóit.

#Pázmány-nap #Egyetemi Könyvtárért Alapítvány #könyv-örökbefogadás #1% 


Wiley Spectra Lab próbahozzáférés az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. június 3-ig elérhető a Wiley Spectra Lab, a világ egyik legnagyobb spektroszkópiai adatbázisa, mely több mint 2,2 millió MS, NMR, FT-IR, ATR-IR, UV-VIS, Raman és Near-IR spektrális adatot tartalmaz.

#adatbázis #próbahozzáférés #Wiley 
 


Gazdaságtörténeti adatbázis próbahozzáférése az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. július 7-ig elérhető a Compass-Verlag által szolgáltatott ZEDHIA gazdaságtörténeti adatbázis. A ZEDHIA online platfrom 1868-tól napjainkig szolgáltat gazdaságtörténeti információkat Ausztriáról és Közép-Európáról.

#adatbázis #próbahozzáférés #ZEDHIA 


Továbbra is elérhető az IoPScience adatbázis

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

Az IoPScience meghosszabbította adatbázisuk próbahozzáférését 2017. május 15-ig, valamint a kiadó szintén ingyenesen elérhetővé tette az Effective Science Communication című e-könyvüket.

#adatbázis #próbahozzáférés #IoP 
 


Próbahozzáférés a Kluwer Arbitration jogi adatbázishoz

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. május 30-ig elérhetőek a Wolters Kluwer által szolgáltatott Kluwer Arbitration és Kluwer Competition Law adatbázisok. A Kluwer Arbitration egy arbitrációs adatbázis, mely a Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Választottbíróság anyagainak legnagyobb és legátfogóbb gyűjteménye.

#adatbázis #próbahozzáférés #Kluwer 


Próbahozzáférés Royal Society of Chemistry folyóiratokhoz az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. június 1-ig elérhető a Royal Society of Chemistry Gold folyóiratcsomagja minden ELTE-polgár számára. A gyűjtemény ELTE IP-címekről korlátozások és regisztráció nélkül megtekinthető.

#adatbázis #próbahozzáférés #RSC 
 


ORCID-workshop, nem csak kutatóknak

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

A 5/2017. (V. 2.) számú rektori utasítás 4. paragrafusa kötelezővé teszi oktatók és kutatók számára az ORCID-azonosító meglétét, a 6. paragrafus pedig az azonosító feltüntetését minden tudományos munkán. Ehhez kapcsolódva szeretnénk ajánlani oktatóink számára a 2017. május 25-én megrendezésre kerülő ORCID-workshopot az MTA Könyvtár és Információs Központban.

#workshop #ORCID 


Zoológiai és állattudományi adatbázis tesztelése az ELTE-n

Egyetemi Könyvtár és Levéltár - Egyetemi Könyvtár

2017. június 9-ig a ProQuest felületén keresztül elérhetővé vált a Zoological Record Plus adatbázis. A Thomson Scientific tudományos adatbázisa széleskörűen tartalmaz globális zoológiai és állattudományi szakirodalmat.

#adatbázis #próbahozzáférés #ProQuest #ZoologicalRecord 
  


Könyv-örökbefogadási program

Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány 2005. évi megalakulása óta szorgalmazója az intézmény könyv-örökbefogadási programjának. Az örökbefogadással régi dokumentumok állományvédelme (restaurálása, digitalizálása, stb.), illetve az Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományával és tevékenységével kapcsolatos egyéb alapítványi célok megvalósítása támogatható.

Magán- és jogi személyek egyaránt fogadhatnak örökbe könyveket,
az Egyetemi Könyvtár és Levéltár teljes állománya örökbefogadható.

Eddig örökbefogadott könyvek listája [pdf]
További részletek a programrólKeresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Tisztelt Könyvtár! Nem vagyok beiratkozva, szakirányú továbbképzésre járok, diákigazolványom nincs.Holnap szeretnék néhány korábbi szakdolgozatot megtekinteni a Kazinczy utcai könyvtárban. Van-e rá mód, hogy elektronikusan lekérjem? Hack-Bokros Andrea
2017.10.23. 15:32
Kedves Könyvtár! Nem tudok belépni a katalógusba, nem tudom a jelszavam, regisztrációkor nem kaptam, és amikor újat próbálok kérni, az nem ismeri fel a vonalkódomat/azonosítomat. Segítséget kérek a jelszókérésben. Csépai Imre
2017.10.27. 11:38
Kedves Csépai Imre! Frissítettem a rendszerben az adatait, így már biztosan sikerülni fog a belépés. A jelszava a születési dátuma, azonosítója az olvasójegyen lévő számsor. További segítséget honlapunkon talál: https://konyvtar.elte.hu/hu/szolgaltatasok/online-hosszabbitas-katalogusban
Nem azonosított felhasználó
Kedves Könyvtár! A mai nappal jár le egy kölcsönzésem, de nem tudom bevinni.Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a késedelmi díj naponta? Pintér Réka
2017.11.02. 12:51
Kedves Pintér Réka! A könyvek a BTK Központi Olvasóterméhez tartozik, kérem a kozpontiolvaso@btk.elte.hu e-mail címen vegye fel a kapcsolatot a kollégákkal. Üdvözlettel, egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Kedves Könyvtár! Érdeklődni szeretnék, hogy Philip Zimbardo - 2. Tanulás, emlékezés, intelligencia, tudatosság című könyve kölcsönözhető-e vagy sem. Illetve, ha még nem kölcsönözhető, akkor mikor lesz várhatóan elérhető?
2017.12.05. 11:26
Kedves Látogató! A könyv várhatóan napokon belül elérhető lesz kölcsönzésre (jelenleg még katalogizálás alatt áll). Amennyiben szeretné, hogy félretegyük a nevére a kölcsönzőbe, küldje el kérését a kolcsonzo@lib.elte.hu címre. Üdvözlettel: egy e-könyvtáros
Nem azonosított felhasználó
Jó napot! A Moholy- Nagy Művészeti Egyetemre járok. Arról szeretnék érdeklődni, hogy mennyibe kerül egy könyvtári belépő külsős diákoknak? Köszönettel: László Ágnes
2018.02.07. 23:08
Kedves László Ágnes! Köszönjük az érdeklődést! Más felsőoktatási hallgatók számára a beiratkozási díj fél évre 1000 Ft, egy évre 1850 Ft. A beiratkozáshoz szükséges az érvényes matricával ellátott diákigazolvány, valamint a személyi okmányok bemutatása. Nyitva tartás: H-P: 9:00 - 20:00 -- Üdvözlettel: Balogh Ildikó ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Közönségszolgálati Osztály 1053 Budapest, Ferenciek tere 6. Tel: 06-1-411-6500/ 3411, 3417 http://www.konyvtar.elte.hu
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.