gyűjtemény

"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Szeptemberben a hónap műtárgya a kémiai kísérletekre és a Nap színképének fényképezésére alkalmas eszköz, amelyet a tudós 1886-ban maga épített.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Júniusban a hónap műtárgya egy redukált súlyú és ezüsttartalmú aureus, amelyet a hírhedt római császár a 64-es nagy tűzvész után veretett.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Szeptemberben a hónap műtárgya az 1960-ban László Gyula régész professzor által tervezett, nercprémmel szegélyezett talár, amelynek mását az egyetem rektora ünnepi alkalmakkor mindmáig viseli. 
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Novemberben a hónap műtárgya az ELTE gyógypedagógiai kar névadójának indexe a hajdani orvosi karról, ahol doktori fokozatát szerezte.
"Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2022 folyamán ízelítőt ad az Egyetem tulajdonában álló gazdag tárgyi örökségből. Decemberben a hónap műtárgya az 1848-ban készült egyetemi bélyegző, amelynek körfeliratán már magyar nyelven szerepel a Törvény Kar elnevezés.