K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az épület nyitvatartása: munkanapokon 9:00 – 17:...
 

Hírek

Eötvös-kvízjáték – Nyerjen belépőjegyet az Eötvös-kiállításra!
2020. jún. 22., 16:00
Az online Múzeumok Éjszakája alkalmából izgalmas kvízjátékra invitáljuk Eötvös-kiállításunk honlapján. Noha Eötvös Loránd fizikus volt, fényképein nemcsak műszereket és kísérleteket láthatunk: megörökítette kirándulásait, otthonát, az akár 4000 méteres hegycsúcsokat is megmászó lányait, nyaralásain látott mediterrán vidékeket, valamint Budapest mára eltűnt utcácskáit ugyanúgy, mint frissen átadott körútjait. Időutazásra hívjuk kedves látogatóinkat, járjuk be közösen a századforduló izgalmas világát! Az Eötvös Loránd nyomában kvíz itt érhető el: https://eotvoskiallitas.elte.hu/content/.f.146
Eötvös-inga
Eötvös-inga
2020. jún. 15., 13:20
A Múzeumok Éjszakája 2020 keretében Eötvös-kiállításunk virtuális látogatására invitáljuk, melynek egyik legérdekesebb műtárgya az Eötvös-inga. Fedezze fel az Eötvös-kiállítás naponta frissülő Facebook-oldalát, és a kiállítás honlapját!
Eötvös diáknyelven – Interaktív programok iskolás csoportoknak
2020. feb. 14., 10:31
Szeretettel várjuk diákcsoportjaikat az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban „A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága” címmel nyílt kiállítás tárlatvezetésére. Kiállításunk célja a fizika izgalmas világának élményközpontú feltárása. A tárlat interaktív eszközök segítségével mutatja be Eötvös Loránd sokoldalú személyiségét. A modern technika felhasználásával valamennyi érzékszervre ható installáció élményszerűen mutatja be Eötvös életútjának állomásait, tudományos és tanári tevékenységét és műszereit. Bővebb információ az https://eotvoskiallitas.elte.hu honlapon érhető el.
Angol nyelvű tárlatvezetések „A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága” című interaktív kiállításon
2020. jan. 24., 16:57
Szeretettel várjuk egyetemünk névadója iránt érdeklődő látogatóinkat angol nyelvű vezetéseinken. A kiállítás fő törekvése interaktív eszközök segítségével bemutatni Eötvös Loránd sokoldalú személyiségét. A modern technika felhasználásával valamennyi érzékszervre ható installáció élményszerűen mutatja be Eötvös izgalmas életútjának állomásait, tudományos és tanári tevékenységét és műszereit.
Lezárult az Eötvös-év – Könyvtárunkban tartotta záróülését az Eötvös 100 Koordinációs Testülete
2020. jan. 21., 13:13
Hivatalosan is lezárult az Eötvös Loránd-emlékév. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épületében tartotta meg záróülését az emlékév szervezéséért felelős Eötvös 100 Koordinációs Testülete. Az Egyetemi Könyvtárban megrendezett, A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága című interaktív kiállítás még megtekinthető 2020. május 22-ig. Tárlatvezetésre honlapunkon jelentkezhetnek. Örömmel várjuk fizika iránt érdeklődő diákcsoportok jelentkezését is előzetes egyeztetés alapján a kiallitas@lib.elte.hu e-mail címen!
Elindult az Eötvös-kiállítás FB-oldala
2020. jan. 10., 14:34
Örömmel tájékoztatjuk, hogy elindult A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága című kiállításunk hivatalos Facebook-oldala. Az oldalon naponta friss érdekességeket olvashatnak Eötvös Lorándról és a 19-20. század fordulójáról, melyek árnyalják és izgalmas információkkal egészítik ki az interaktív, élményközpontú kiállítás tartalmát. Újabb hírekért keresse fel Facebook-oldalunkat és jelentkezzen tárlatvezetéseinkre!
Megnyílt az Eötvös-kiállítás!
2019. nov. 22., 17:48
"A pontosság bűvöletében. Eötvös Loránd élete és munkássága" címmel megnyílt kiállításunk az Eötvös Loránd jubileumi év alkalmából az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban. A tárlat 2019. november 23-ától a nagyközönség számára is látogatható, az első napon minden érdeklődő számára tiszteletjegyet biztosítunk.
Hamarosan nyílik Eötvös-kiállításunk!
2019. nov. 21., 19:27
Az Eötvös-emlékév alkalmából 2019. november 22-én nyíló kiállításunk előkészületei, és a munkálatok utolsó simításai zajlanak az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár kiállítótermében. Muzeológusunk, Schlay Georgina ma sajtótájékoztatót tartott. A muzeológus az interjúk során kiemelte, az interaktív kiállítás célja lerombolni azt az előítéletet, hogy a fizika unalmas. A tárlat 2019. november 23-án szombaton nyílik meg a nagyközönség számára, és az első napon ingyenesen látogatható. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
A pontosság bűvöletében. Eötvös Loránd élete és munkássága - Kiállítás az Eötvös Loránd jubileumi év alkalmából
2019. nov. 20., 13:44
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban az Eötvös-emlékév keretében nyíló kiállítás Eötvös családi örökségén, életútján és fizikai kísérleti eszközein keresztül enged bepillantást egy tudós tanár életébe, tudományos eredményeibe és gondolkodásmódjába, valamint az ezek mögött megbújó mindennapokba. Interaktív időutazásra invitálunk minden érdeklődőt a 19. század egyik legizgalmasabb személyiségének életébe! Regisztrálni itt lehet!
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.