K21 beszámoló nap
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21...
Az épület nyitvatartása: munkanapokon 9:00 – 17:...
 

Hírek

Fenntartható könyvtár – OKN! - Felnőttek, fiatalok és gyermekek egyaránt örömmel keresték fel programjainkat az Országos Könyvtári Napokon
2019. okt. 8., 18:22
Az Országos Könyvtári Napok alkalmával új olvasói rétegeket és különböző korosztályok képviselőit sikerült megszólítania az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárnak. Több iskolai csoport, felnőttek és nyugdíjasok látogattak el intézményünkbe a meghirdetett programokon felbuzdulva.
Zöld játék a könyvtárban
2019. szep. 23., 17:25
Az Országos Könyvtári Napok keretében Zöld játék a könyvtárban címmel a könyvtárak környezettudatos szemléletét bemutató egy órás programra várjuk az érdeklődőket rövid előadással, kvízjátékkal és nyereményekkel.
„Séta Eötvös Loránd otthonában” – Az ELTE épített öröksége
2019. szep. 23., 17:10
2019-ben vette kezdetét az Eötvös Loránd-év, melyet a világhírű fizikus halálának 100. évfordulója emlékére rendeznek. Egyetemünk névadó professzorának szellemi és tudományos öröksége halála után is tovább élt, de mit hagyott hátra az ELTE épített környezetében? Tegyünk együtt egy időutazással és lezárt helyek meglátogatásával egybekötött virtuális sétát Eötvös Loránd családi és szellemi otthonában, vagyis a Múzeum körúti campus D épületében!
Kézműves foglalkozás - Könyvkötő műhely az Országos Könyvtári Napokon!
2019. szep. 23., 17:02
Az Országos Könyvtári Napok alkalmából különleges meglepetésekkel várjuk a kicsiket és nagyokat, gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) 2019. október 3-án és 4-én Könyvkötő foglalkozásunkon 11.00 és 16.00 óra között egyedi ajándéktárgyakat, különleges könyvecskéket és könyvjelzőket készíthetnek látogatóink. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Fenntartható könyvtár - Országos Könyvtári Napok az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban
2019. szep. 6., 18:03
Várjuk a család apraját-nagyját az Országos Könyvtári Napokon (2019. október 3-4.) az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárba!
Családbarát könyvtár! - Felnőttek és gyerekek egyaránt örömmel látogatták programjainkat az Országos Könyvtári Napokon
2018. okt. 25., 12:05
A látogatószám tekintetében minden eddiginél sikeresebben zárultak az Országos Könyvtári Napok az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban. A programsorozat keretében látogatóink könyvtártörténeti vezetésen és a restaurátor-műhely bemutatásán túl zenés kalandozásokon, a könyvkötő műhely kézműves foglalkozásain, tárlatvezetésen és könyvtárhasználati bemutatón vehettek részt.
Országos Könyvtári Napok - Örökség és emlékezet
2018. szep. 19., 18:47
Várjuk a család apraját-nagyját az Országos Könyvtári Napok keretében az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárba! A programsorozat keretében látogatóink könyvtártörténeti vezetésen és a restaurátor-műhely bemutatásán vehetnek részt, valamint érdekes tárlatvezetést halhatnak egyetemünk tudós alakjainak gazdag hagyatékáról. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt megszólító zenei kalandozásainkon korhű hangszerek és öltözet mellett a régmúlt hangulatába invitáljuk, könyvkötő műhelyünkben pedig minden érdeklődő maradandó alkotással térhet haza.
Csak tiszta forrásból!
2017. okt. 20., 10:06
Sikeresen zárultak az Országos Könyvtári Napok az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban. A programsorozat keretében látogatóink könyvtártörténeti vezetésen és a restaurátor-műhely bemutatásán vehettek részt, valamint érdekes prezentációt halhattak könyvtárunk történelméről, a nálunk őrzött reformációhoz köthető könyvritkaságokról, metszetgyűjteményünkről, kéziratainkról és kulturális kincseinkről.
Csak tiszta forrásból! - Országos Könyvtári Napok az ELTE Egyetemi Könyvtárban és Levéltárban
2017. szep. 29., 16:23
Az Országos Könyvtári Napok programsorozat az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében idén már tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2017. október 5. és 6.

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.