K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság 2023. évi harmadik negyedéves beszámolóján a munkacsoportok vezetői számot adtak az elmúlt negyedév eredményeiről, a folyamatban lévő munkákról és változásokról.

A Primer kutatások munkacsoport közreműködésével az Elektronikus tartalmak használatára vonatkozó felmérés és az ELTE Munkatársi felmérés tárgyában készült beszámolók egyhangúlag elfogadásra kerültek. A 2023. évi hallgatói igény- és elégedettségi mérés adatainak összesítése megtörtént, az elemzés készítése zajlik. Folyamatban van a Minőségirányítási Kézikönyv felülvizsgálatának előkészítése.

A Folyamatirányítási munkacsoport a feladatkataszterben szereplő feladatok egységesítését elvégezte, a folyamatleltár elkészítésére és a kulcsfolyamatok meghatározására a jövőben kerül sor.

A Kommunikációs munkacsoport a honlapon, az EKSZ-hírlevélben és a Kolibri-levelezőlista 3 hónap – 3 percben című rövidfilmjén keresztül tájékoztatást nyújtott a munkacsoportok által elvégzett feladatokról és elért eredményekről, valamint hozzájárult a K21 beszámoló napok találkozóinak előkészületei és adminisztrációja sikeréhez. Hírt tettek közzé az Egyetemi Könyvtári Szolgálat kitüntetetteiről, és az ELTE könyvtári hálózatának működéséről az elsőéves hallgatók részére.

A Zöld könyvtár munkacsoport érzékenyítő tréninget szervez ősszel az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) munkatársai részére.

A könyvtárvezetők a harmadik negyedévben két ülést tartottak, melyeken egyeztettek többek között az elektronikus tartalmak használatára vonatkozó felmérés tanulságairól, a 2024. évi EISZ-rendelésekről, az ELTE munkatársi felmérés beszámolójáról és az aktuális ügyekről.

Az EKSZ munkatársai nyáron stratégiaalkotó workshopon vettek részt. A tervek szerint a közös munka a jövő év elején folytatódik. A minőségcélok felülvizsgálata folyamatban van.

A K21 Minőségügyi Koordinációs Bizottság eredményeiről és újabb fejlesztéseinkről honlapunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL