Online beiratkozás és tagsághosszabbítás

Egy évvel ezelőtt tettük hozzáférhetővé mobil WebApp-unkat, melynek a napokban elérhetővé vált továbbfejlesztett változata, amely számos új funkciót kínál egyetemi polgárok számára. Ezek közül a legfontosabb, hogy használatával mostantól lehetőség van személyes kontaktus nélkül, online beiratkozni egyes ELTE könyvtárakba. A személyazonosság igazolására Neptun hitelesítést használunk. Jelenleg 6 könyvtár esetén érhető el ez a lehetőség, de folyamatosan bővítjük ezt a kört. A naprakész listát azokról a könyvtárakról, ahol elérhetővé válik a beiratkozás új formája az alkalmazás „Gyakran ismételt kérdések” menüpontjában találják.

Az online beiratkozás 2 részből áll. Amennyiben valaki még nem volt könyvtártag valamelyik ELTE könyvtárban - így nem rendelkezik olvasójeggyel - regisztrálnia kell a webalkalmazásban. Ezt követően azonnal bejelentkezhet, elérhetővé válik új, virtuális olvasójegye. A „Tagságaim” menüpontban lehet beiratkozást kezdeményezni egy kiválasztott könyvtárba. A beiratkozási igényt a könyvtár munkatársai egy munkanapon belül feldolgozzák és értesítést küldenek ennek eredményéről. Amennyiben valaki már korábban is könyvtártag volt, a regisztrációra nincs szüksége, azonnal be tud jelentkezni az alkalmazásba. Ha valakinek van élő könyvtári tagsága, annak lejárta előtt legkorábban két héttel online kezdeményezheti annak meghosszabbítását, szintén a „Tagságaim” menüponton keresztül.

Az alkalmazásban további új lehetőség, hogy mostantól az olvasójegy vonalkódja helyett, akár Neptun-kód használatával is bejelentkezhetnek egyetemi polgárok.

Mobil WebAppunk a konyvtar.elte.hu/app címen érhető el. Elsősorban mobileszközökre optimalizált felület, de asztali környezetben is megkötések nélkül használható.