Próbahozzáférés az EBSCO két adatbázisához – MLA International Bibliography with Full Text és MLA Directory of Periodicals

Az EBSCO Information Service tesztelési lehetőséget biztosít két adatbázisához:

  • MLA International Bibliography with Full Text
  • MLA Directory of Periodicals

Az adatbázisok korlátozás nélkül használhatók ELTE IP-címről, a távoli hozzáférés Shibboleth-azonosítást követően, illetve hallgatók esetében a Stunnel-, oktatók és ELTE-alkalmazottak esetében pedig a VPN-szolgáltatás használatával is lehetséges.

A próbahozzáférés 2022. március 10-ig tart. Az adatbázisokat az EBSCO Host platformon keresztül érhetik el.

Az MLA International Bibliography with Full Text a nyelv, az irodalom, a nyelvészet, a retorika és kompozíció, a folklór és a film tanulmányozásának indexét ötvözi több mint 1000 folyóirat teljes szövegével, köztük számos vezető publikációval ezen a területen. A Modern Language Association (MLA) által készített nemzetközi bibliográfia a 20. század elejétől napjainkig terjedő tudományos publikációkat fedi le, beleértve a folyóiratcikkeket, könyveket, könyvcikkeket, sorozatokat, fordításokat, tudományos kiadásokat, webhelyeket és disszertációkat. Az adatbázis tartalmazza az MLA Directory of Periodicalst és az MLA Thesaurust is, amely több ezer tárgyszóból és személynévből álló szabadalmazott, kereshető gyűjtemény.

A Modern Language Association (MLA) által készített MLA Directory of Periodicals több ezer folyóiratról és könyvsorozatról nyújt részletes információkat az irodalom, a nyelv, a nyelvészet, a film, a retorika és a zeneszerzés, valamint a folklór területén. A rekordok tartalmazzák a publikáció részleteit, elérhetőségét, a publikálási követelményeket és a szerkesztői szabályzatokat, előfizetési feltételeket, elektronikus elérhetőséget és hirdetést, valamint hasznos statisztikákat – többek között a példányszámot, a benyújtott és megjelent cikkek átlagos számát, a benyújtástól a döntésig, valamint a döntéstől a megjelenésig eltelt időt. Az MLA International Bibliographyban indexelt összes folyóirat és könyvsorozat szerepel a címtárban.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://www.ebsco.com