Próbahozzáférés az eHRAF World Culture és az eHRAF Archaeology adatbázisokhoz

A Yale Egyetem két adatbázishoz, az eHRAF World Cultures és az eHRAF Archaeology adatbázisokhoz biztosít 60 napos, intézményszintű kipróbálást az ELTE-polgárok számára. A próbaidőszak 2023. április 24-én ér véget.

Az előfizetéssel hozzáférhető eHRAF World Cultures adatbázis a kulturális és társadalmi élet jelenlegi és múltbeli aspektusairól tartalmaz információkat a társadalmak világméretű mintájára vonatkozóan. A tartalmak rendszerezése kultúrák szerint történt, és a HRAF antropológusai bekezdésszinten indexelték azokat egyedi tárgyazonosító kóddal, így ideális mind a feltáró, mélyreható kulturális kutatásokhoz, mind a kultúrák közötti összehasonlításokhoz.

Az eHRAF Archaeology egy díjnyertes online adatbázis, amely a világ őstörténetéről tartalmaz információkat. Az adatbázis, amelyet az eHRAF World Cultures mintájára készítettek, egyedülálló abban, hogy az információkat régészeti tradíciók szerint rendezi, és a szöveget a HRAF antropológusai bekezdésszinten indexelték. Ez az átfogó tárgykereső rendszer a kulcsszavas keresésnél részletesebb keresést tesz lehetővé még idegen nyelvű szövegekben is. A használatot bemutató videó itt érhető el.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://hraf.yale.edu/