Read and Publish 2022 – Springer kvóta

Az EISZ Springerrel kötött 2022-es megállapodásában szereplő teljesen nyílt folyóiratokra vonatkozó kvótája (258 db) 2022. 12. 06-án kimerült.

  • A keret kimerülésével a jogosultság megszűnik, vagyis a szerzőknek nem lesz lehetősége a továbbiakban az EISZ-megállapodás által fedezett Open Access megjelenést választani.
  • Minden függőben lévő (Open) cikket el fog utasítani a Kiadó, de mindenképpen tájékoztatni fogják a szerzőket az elutasítás okáról (rendelkezésre álló APC-k/alap hiánya).
  • Az elfogadott küszöbérték felett esetleg időközben jóváhagyott kérelmeket a Kiadó gyártási csapata leállítja, a cikket alaphelyzetbe állítja, és visszaküldi a szerzőknek, akik dönthetnek úgy, hogy saját költségen vagy más forrást használva fizetnek a nyílt hozzáférésért.
  • A Kiadó EISZ-megállapodásról szóló weboldalán egy üzenet tájékoztatja majd a szerzőket a lehetőség felfüggesztéséről, az idei keret kimerüléséről.

Bármilyen ezzel kapcsolatos kérdés esetén nagyon szívesen állunk rendelkezésre.

A Kiadó megfelelő hibrid folyóirataiba való publikálás lehetőségét a fent leírtak nem érintik, oda továbbra is nyugodtan folytathatják a szerzők a kéziratok benyújtását, a beérkező APC-kérelmek is mind jóváhagyásra kerülhetnek.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c2/Springer_Nature_Logo.svg/2560px-Springer_Nature_Logo.svg.png