Új ELTE-folyóirat a Scopusban

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Scopus Content Selection & Advisory Board (CSAB) elfogadta a Lejana. Revista Crítica de Narrativa Breve című folyóirat jelentkezését a Scopus adatbázisba, és megkezdik az indexálását. A Scopus az Elsevier kiadó bibliográfiai adatbázisa, mely tudománymetriai kutatások és szakirodalom keresésére egyaránt alkalmas.

Lejana az ELTE BTK Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által 2010 óta kiadott folyóirat, mely a spanyol nyelvterület kisprózai alkotásairól készült tudományos cikkeket publikálja spanyol és angol nyelven. 

A nemzetközi folyóirat –, melynek szerzői főként külföldi, a spanyol nyelvű irodalmakkal foglalkozó kutatók – az utóbbi időben egy-egy téma köré szerveződő monografikus számok publikálását tűzte ki célul. Minden tanulmányhoz spanyol és angol nyelvű összefoglaló készül, mindkét nyelven tárgyszavakkal. A folyóirat szabadon elérhető, az Open Access elvei szerint működik. A Lejana-t indexálja a Latindex, REDIB, ROADDOAJERIHPLUSDialnetMATARKASherpa Romeo. A folyóirat cikkeinek archivált változata elérhető az ELTE EDIT oldalán. A kiadvány 2023-ban az „MTMT minősített folyóirat” címet is elnyerte.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE Bölcsészettudományi Kari Könyvtár