Görög és török delegáció látogatása könyvtárunkban

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. június 24. és 28. között a Thessaly és a Hacettepe Egyetemről érkezett görög és török delegációt látta vendégül.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetköziesítési stratégiai célja mentén intézményünk elkötelezett a nemzetközi tapasztalatcsere, a jó gyakorlatok megosztása és a folyamatos szolgáltatásfejlesztés iránt a könyvtárfelhasználók elégedettségének növelése érdekében.

Az Erasmus+ Program során érkezett görög és török vendégek a nemzetközi szakmai kapcsolatépítés keretében könyvtártörténeti vezetésen, Kopernikusz-kiállításunk tárlatvezetésén, restaurátorműhely-bemutatón, könyvtári szolgáltatásaink, a BoYL-projekt, közösségi tereink, adatbázisaink, EDIT-repozitóriumunk, valamint szolgáltatásfejlesztéseink prezentációján vehettek részt.

A görög delegáció tagjai szintén előadást tartottak könyvtári szolgáltatásaikról, a folyamatban lévő nemzetköziesítési terveikről és adatbázisaikról. A kerekasztal-beszélgetés alkalmával közös eszmecserére is sor került. A programsorozaton részt vevő intézményi felek nyitottak lehetőség szerinti további együttműködésre is.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL