ISMÉT MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA AZ EGYETEMI KÖNYVTÁRBAN

2012. június 16-án, immár 10. éve kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, amely egyetlen éjszakába sűrítve kínálja szinte mindazt, amit a kultúra adni képes. Idén a fővárosban 92 jelentkező 102 helyszínen kínál kultúrát és szórakozást. A résztvevők közt ismét ott találjuk az Egyetemi Könyvtárat, amely 18 órától éjjel 2 óráig „Nem egyéjszakás könyvtár” címmel kínál számos rendezvényt.

 

Az aulából elindulva hét ízben – ebből egy alkalommal jelnyelven, egy alkalommal pedig angolul – indul a Könyvtár történetét, épületét, ill. néhány különlegesen értékes dokumentumát bemutató túra. A könyvtár dísztermében utoljára tekinthető meg a könyvtár 450 éves történetét bemutató, tavaly ősszel megnyílt kiállítás.

Folytatva az ilyenkor immár szokásos, kortárs képzőművészeket bemutató tárlatok sorát, a Tanácsteremben Rosta József fotóművész VÉGTELEN KÖNYVTÁR című kiállítása lesz látható, melyet Lengyel András képzőművész nyit meg 19.00-kor.

A könyvtár nagy értékű régi kézirat- és könyvállományának megóvását egyrészt a szakszerű könyvrestaurálás, másrészt ezen dokumentumok digitalizálása szolgálja: mindkettővel megismerkedhetnek az érdeklődők.

Az aulában az Egyetemi Könyvtár és Levéltár kiadványai mellett a könyvtár 450 éves jubileumára megjelent különleges, több mint háromszáz fotóval illusztrált kétnyelvű kötet is megvásárolható.

 

A rendezvény részletes programja megtekinthető a Múzeumok Éjszakája hivatalos honlapján valamint a Pesti Est különszámában.

 

Jelentkezés a regisztrációhoz kötött programokra.

 

A Múzeumok Éjszakája valamennyi helyszínére belépésre jogosító karszalagok a Könyvtár információs pultjánál, illetve kölcsönzőjében június 11-től megvásárolhatók. A vásárlók a könyvtár ritkaságait bemutató sorozat egy-egy képeslapját kapják ajándékba.

 

Letölthető kétnyelvű ismertető füzet a könyvtár épületéről, állományáról, történetéről és szolgáltatásairól.