Könyvtárlátogatáson a Bécsi Egyetem könyvtárvezetője

Dr. Andreas Brandtner, a Bécsi Egyetem közelmúltban kinevezett könyvtárvezetője látogatott el 2024. szeptember 30-án könyvtárunkba.

Az alapkőletételnek számító hivatalos találkozón Dr. Andreas Brandtner, bécsi könyvtárvezető és Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár vezetője intézményeik küldetéséről, jövőbeni terveiről, aktuális céljairól és kihívásairól egyeztettek. A nemzetközi kapcsolatok építése mellett mindkét nagy múltú könyvtár számára stratégiai fontosságú a kutatás- és oktatástámogatás folyamatos fejlesztése, valamint a modern technológiai vívmányok alkalmazásával a felhasználói elégedettség és az egyetemek által képviselt irányvonal megvalósításának támogatása. A találkozó során Dr. Andreas Brandtner betekintést nyerhetett az osztrák kultúrával szorosan összefonódó könyvtárunk történetének, modern szolgáltatásainak, építészettörténeti látnivalóinak és néhány muzeális kiadványának érdekességeibe is.

Kihívás- és felhasználóközpontú kulturális intézményekként a felek elkötelezettek a közös értékek mentén az intézményközi kapcsolatok ápolása, a jó gyakorlatok megosztása, valamint a kooperáció iránt, és pozitív várakozással néznek a jövőbeni együttműködési lehetőségekre a közös célok megvalósítása érdekében.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL