Kulturális Örökség Napjai – Lapokba zárt kincseink

A Kulturális Örökség Napjai keretében 2024. szeptember 21-én, szombaton ismét megnyitjuk könyvtárunk kapuit az érdeklődők előtt.

Könyvtártörténeti vezetésekkel, kalligráfiai és könyvkötészeti kézműves programokkal, a restaurátor-műhely és régi könyvek bemutatásával, interaktív Eötvös-kiállításunkkal, egyetemtörténeti tárlatunkkal, valamint koncertekkel szeretnénk kulturális örökségünk védelmére felhívni a figyelmet.

Az idei programsorozat 11.00 órától Felcsendül egy hang címmel Bábel Klára hárfakoncertjével indul, majd a CHARM-EU (Challenge-driven, Accessible, Research-based, Mobile European University) európai egyetemi szövetség városaihoz és kultúrájához köthető muzeális dokumentumainkról nyílik kamarakiállítás. Rendezvénysorozatunkat „Százféle változatban” – Cseh Tamás dalai Bárth János előadásában című koncerttel zárjuk. Részletes programot a Kulturális Örökség Napjai hivatalos honlapján talál. Mindenkit szeretettel várunk!

A rendezvénysorozat programjairól kép-, hang- és videófelvételek készülnek. Az elkészült felvételek a szervezésben részt vevő intézmények honlapján, kiadványaiban, fórumain és közösségi felületein is közzétételre kerülhetnek.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL