A pontosság bűvöletében – Virtuális túra

Elérhetővé vált A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága című népszerű időszaki tárlatunk virtuális változata.

A kiállítás Eötvös Loránd családi örökségén, életútján, valamint fizikai és geofizikai kísérleti eszközein keresztül enged bepillantást a tudós tanár életébe, tudományos eredményeibe és gondolkodásmódjába, valamint az ezek mögött megbújó mindennapokba.

Virtuális kiállítótereinket bebarangolva – a korabeli dokumentumok és műszerek megtekintése mellett – izgalmas videó- és hanganyagokkal, interaktív játékokkal és kvízjátékkal mélyedhetnek el a fizika és a magyar tudománytörténet egyik legnagyobb alakja világában.

Az öt virtuális tér – Egy kivételes életút, Fizikaszertár, Világraszóló tudomány, Eötvös nyomában, Eötvös sztereóképei – a főoldalról külön-külön megközelíthető, de az előre és hátra mutató nyilak segítségével akár körbe is járható. A modern olvasó (Immersive Reader) funkcióval pedig speciális igényű látogatóink számára nyújtunk támogatást a szövegek felolvasásával.

Fedezze fel Ön is a kiállítás részleteit!

 

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL