Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Stratégia és innováció

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár a Nemzetközi Irodával közösen 2017. április 3. és 7. között sikeres Erasmus Staff Training Week programsorozatot szervezett. A program keretében Európa országaiból látogattak el intézményünkbe a felsőoktatási könyvtáros szakma jeles képviselői.

A szakmai program résztvevői a Stratégia és innovatív megoldások és szolgáltatások az egyetemi könyvtárakban témakörhöz kapcsolódó érdekes előadások, interaktív workshopok és kerekasztal-beszélgetések keretében ismerhették meg egymás stratégiai céljait és jó gyakorlatait.

Előadóink között a Bécsi Egyetem képviseletében Paolo Budroni, a University College London intézményéből pedig Martin Moyle tartottak prezentációt a nyílt hozzáférésű dokumentumokat archiváló rendszerekről. Az ELTE Társadalomtudományi Karának könyvtárvezetője, Egri Krisztina, valamint a Debreceni Egyetem delegáltjaként Karácsony Gyöngyi főigazgató járultak hozzá előadásukkal rendezvényünk sikeréhez.

A meghívott vendégek mellett az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársai is bemutatták a könyvtárukban folyó sokoldalú munkát, illetve az intézményükben sikeresen megvalósult innovatív szolgáltatásfejlesztéseket. Az egyhetes rendezvénysorozat kiváló alkalmat kínált az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban folyó innovatív műhelymunka, a modern könyvtári szolgáltatások, a restaurátori feladatok, a könyvtár történetének és a régi állomány néhány különleges kötetének bemutatására.

A személyes beszámolók alapján külföldi kollégáink sok új ismerettel, nemzetközi kapcsolatokkal és élményekkel gazdagodva, a rendezvény és az előadások színvonalával elégedetten távoztak hazájukba, hogy intézményeikben továbbadják az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezett tudást, öregbítve intézményünk nemzetközi hírnevét.

Az Erasmus Staff Week keretében elhangzott prezentációk elérhetők ezen a linken.