Megszakított tárgyalások az Elsevier kiadóval

A Magyar Tudományos Akadémia szervezetében működő Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program (EISZ) az alábbiakról tájékoztatta az Elsevier kiadó tartalmaira előfizető intézményeket: "Az EISZ 2018 márciusában kezdte meg az Elsevierrel a tárgyalásokat a 2019-re szóló szerződésünkről a ScienceDirect Freedom Collection, Scopus, és SciVal adatbázis tekintetében. Az eddigi tárgyalások során a kiadó nem nyújtott be olyan ajánlatot, amely megfelelne a tárgyalóbizottság által megfogalmazott igényeknek. Mivel a jelenlegi szerződésünk 2018. december 31-én lejár, így várható, hogy a ScienceDirect Freedom Collection, Scopus, és SciVal adatbázisok hozzáférésében problémák léphetnek fel 2019. január 1-től."

További részletek a 2018-ban lezajlott tárgyalásokról: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/281-kerdesek-es-valaszok-az-elsevier-targyalasokrol.html

Az Elsevier tájékoztatása szerint, várhatóan 2019. január 11-től megszűnik az ELTE hozzáférése a Scopus és a ScienceDirect adatbázisokhoz.