Jelnyelvi tájékoztató videók
Az ELTE Egyetemi Könyvtár a Siketek és...
Bibliobox – a könyvbedobó szekrény
A kikölcsönzött kiadványokat 2020. május 7-étől...
 

Hírek

Kibővített Skype-szolgáltatások
2020. ápr. 6., 12:42
Olvasóink kényelme érdekében kibővítettük online szolgáltatásainkat. Munkanapokon 9.00 és 17.00 óra között munkatársaink Skype-on is nyújtanak tájékoztatást. Forduljon hozzánk bizalommal!
Részlet a jelnyelvi videófilmből
Jelnyelvi tájékoztató videók
2020. máj. 21., 18:57
Az ELTE Egyetemi Könyvtár a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködve magyar nyelvű felirattal ellátott jelnyelvi videókat készített a koronavírus-járvány miatt átmenetileg bezárt könyvtárak aktuális és online elérhető szolgáltatásairól.
Bibliobox – a könyvbedobó szekrény
2020. máj. 6., 16:57
A kikölcsönzött kiadványokat 2020. május 7-étől az aulában elhelyezett könyvbedobó szekrény használatával könnyedén visszajuttathatja. Minden kedves olvasónknak sikeres vizsgaidőszakot és kiváló egészséget kívánunk!
„Ami látható, a láthatatlanból állt elő” – Kiadványaink a MaNDA virtuális kiállításán
2020. ápr. 27., 11:45
A Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár digitalizált muzeális gyűjteményéből állította össze A díszes, a tudományos és a különös: antik könyvillusztrációk és elméletek című tematikus virtuális kiállítását. A kiállítás keretein túli muzeális kincseink felfedezéséhez látogasson el az EDIT repozitóriumunk oldalára!
ADATBÁZIS-KARBANTARTÁS
2020. ápr. 17., 12:30
A rendkívüli helyzet miatt adatbázis-karbantartást végzünk, a késedelmi díjak számolásának megállítása és a lejárati idők meghosszabbítása érdekében.
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
2020. ápr. 9., 12:00
Kedves Olvasóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a húsvéti ünnepek idején, 2020. április 10. és 2020. április 13. között az Egyetemi Könyvtári Szolgálat Skype szolgáltatása szünetel. Könyvtáraink 2020. április 14-étől ismét a szokott ügyfélszolgálati időben várják olvasóink jelentkezését. Minden kedves olvasónknak kellemes és áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!
K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében
2020. ápr. 8., 10:12
A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idei első negyedéves beszámolójára elektronikus úton került sor. A munkacsoportok elkészítették az elmúlt negyedévben elvégzett feladataikról a beszámolókat, amelyeket a tagok a K21 közös kommunikációs felületén elolvashattak. Elkészült a 2019. évi Minőségfejlesztési jelentés, valamint a Nem megfelelő szolgáltatásokról (NMSZ) szóló jelentések beszámolója, melyeket a bizottság tagjai levélszavazás útján egyhangúlag elfogadtak. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!
Online források
Online források egy kattintásra
2020. Mar. 27., 12:07
Olvasóink internetes munkavégzésének és tanulmányainak támogatása érdekében összeválogattuk a legtöbb online forrást, ami segítheti az otthoni tanulást, a listát folyamatosan bővítjük. Az oldalsó szűrők segítségével segítjük a könnyebb eligazodást. A szolgáltatás lehetőséget biztosít szűrésre egy adott tudományterületre, de akár azok a források is külön listázhatók, melyek csak a vírushelyzetre tekintettel váltak elérhetővé.
Minőség az egyetem könyvtáraiban - Minőségügyi érzékenyítő tréning
2020. Mar. 23., 11:43
A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság 2020 februárjában minőségügyi tréninget szervezett a fiatal és a közelmúltban belépett kollégák részére. A program célja a minőségfejlesztési intenzív munkálatokba új munkatársak bevonása, hogy a minőségirányítási módszerek és tevékenységek iránti elkötelezettség minél szélesebb körben valósulhasson meg.
Online könyvtári tájékoztatás az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban
2020. Mar. 23., 09:37
Kérdése van? Segítségre van szüksége? A könyvtár tájékoztató munkatársai online válaszolnak!

Oldalak

Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Nem azonosított felhasználó
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Nem azonosított felhasználó
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Nem azonosított felhasználó
???
2019.04.16. 13:51
Nem azonosított felhasználó
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Nem azonosított felhasználó
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Üzenetküldés, korábbi üzenetek
Oldalszín

kék

pink

zöld

narancs

bordó

Keresés

Katalógus

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat dokumentumállományában keres.ELTEFind (teszt)

A kereső az online katalógusunkban és a digitális gyűjteményünkben (EDIT) keres.

Weboldal

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.