audio

"[...] megelőzően július 25-ikén, csütörtökön az ELTE Egyetemi könyvtárában az Idegennyelvű könyvtárban, a Budapesti Műszaki Egyetem könyvtárában és az Uránia Nemzeti Filmszínház nagytermében adnak rövid koncerteket a Fesztivál Akadémia művészei. A kamarazenei program július 28-án ér véget.[...]"
"Idén jött létre az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár szervezetében az Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály. A célokról és feladatokról Kálóczi Katalin főigazgató számol be."
" [...] Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárában is épület túrákat tartanak, a látogatók a palotaépület termeit is megnézhetik és megismerkedhetnek a könyvmentés és a restaurálás folyamatával. [...]"
"A Kulturális Örökség Napjai keretében különleges programokkal várta a látogatókat az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár. Kálóczi Katalin főigazgatóval beszélgetünk."
"Magyar Örökség Díjjal tüntették ki az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárat. Elsőként a több mint 450 éves múltat idézi fel Kálóczi Katalin, az intézmény igazgatója."
"Múlt szombaton a múzeumok éjszakáján Balla Ferenc kollégánk az Eötvös Loránd Tudományegyetem Könyvtárában járt, és meglepetés érte: ünnepre érkezett."
" [...] Díjazták Ágh István írót, Aknay János festőműmészt, Herczegh Géza jogtudóst, Ulmann István fafaragót a Gömöri Kézművesek Társulásával együtt, a Cédrus Táncegyüttest, az ELTE egyetemi könyvtárát és az Óbudai Danubia Zenekart. [...]"