Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 16-án (kedden) 15.00 órától technikai okok miatt zárva tart.

Egyre többen a Múzeumok Éjszakáján!

Sikeresen lezajlott a Múzeumok Éjszakája keretében szervezett rendezvénysorozatunk 2019. június 22-én. Minden eddiginél több látogatót vonzottak éjszakai programjaink, könyvtárunknak sikerült az előző évhez képest jelentősen megnövelni az esemény látogatottságát.

Sokan a hivatalos nyitást sem várták meg, hogy csatlakozhassanak könyvkötő műhelyünkhöz és Buzogány Dezső kalligráfia workshopjához. Rendkívül népszerűek voltak könyvtári túráink, a restaurátor-műhelyt bemutató vezetések és levéltári kvízjátékunk is. Szőcs Géza Grafikák és művészkönyvek címmel megnyílt kiállításán meglepetésvendégként Kathy Horváth Lajos hegedűművész adott koncertet, Kálóczi Katalin köszöntötte a vendégeket, Péterfy Gergely író pedig nyitóbeszédet tartott. A kiállításmegnyitó megtekinthető Facebook-oldalunkon.

A Budapest Monteverdi Kórus hangversenyét teltházzal köszöntötte a közönség, Dísztermünkben pedig az ELTE Koncertzenekar tagjaiból álló vonósnégyes fellépését követte vastaps.

Idén új szolgáltatásként hangosbemondón és monitorokon keresztül minden helyszínen követhetőek voltak az aktuális vezetések és programpontok.

Ha esetleg nem tudott részt venni rendezvényünkön, most Facebook-oldalunkon a Monteverdi Kórus előadása mellett könyvtári vezetésünkbe és a restaurátor-műhely bemutatójába is belehallgathat.

Több látogatónk jelezte, hogy a programjainkon szerzett élmények alapján a jövőbeni rendezvényeinkre is örömmel ellátogatnak.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Kulturális Örökség Napjai (2019. szeptember 21-22.) keretében szervezett rendezvényünkre! Részletesebb információk hamarosan elérhetők honlapunkon.