Ingyenes publikáló rendszer

Elérhető vált a Spanyol Nyelvi és Irodalmi Tanszék LEJANA című folyóirata az Egyetemi Könyvtár és Levéltár új, ingyenes folyóirat-szerkesztő és publikáló rendszerében, melynek legmodernebb verzióját az országban elsők között vezettünk be.

A nyílt forráskódú Open Journal System (OJS) azzal a céllal jött létre, hogy egyszerűsítse a szabadon hozzáférhető tudományos folyóiratok online kiadásának folyamatát. Ennek köszönhetően alkalmas a teljes szerkesztési folyamat menedzselésére, a kézirat fogadásától kezdve, a lektori bírálatok követésén át a végleges közzétételig.

A rendszer megfelel a vonatkozó szabványoknak, ennek köszönhetően szakirodalmi adatbázisok is könnyedén tudják indexelni a publikált tartalmakat. Támogatja a nemzetközi azonosítást lehetővé tévő DOI (Digital Object Identifier) ISO szabványt. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár közvetlen kapcsolatban áll a DOI regisztrációt végző CrossRef ügynökséggel, ezért a rendszerben való megjelenést követő néhány órán belül nemzetközi nyilvántartásba kerülnek a megjelentetett cikkek, melyek egyedi azonosítójuknak köszönhetően hosszú távon azonosíthatóak és elérhetőek maradnak, még abban az esetben is, ha elérési útvonaluk megváltozna.

Az MTA Könyvtár és Információs Központ közreműködésével a felület magyar nyelven is elérhető és a jövőben várható fejlesztésüknek köszönhetően a publikált cikkek metaadatainak MTMT-be való áttöltése is automatizálható lesz. 

Az oajournals@lib.elte.hu e-mail címen várjuk mindazok jelentkezését az ELTE-ről, akik új nyílt hozzáférésű folyóiratot indítanának vagy meglévő folyóiratukat szeretnék ebben a modern és felhasználóbarát rendszerben kezelni.

 

A kép eltávolítva.
Publikálási folyamat (testreszabható)A kép eltávolítva.
Adminisztrációs felület