K21 beszámoló nap - Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottsága egy beszámoló nap keretében összegezte az elmúlt negyedév során elért eredményeket, egyeztetve a jövőbeni tervekről, valamint a kitűzött feladatok megvalósításáról. Az elmúlt hónapokban az EKSZ stratégiája az Egyetem aktuális stratégiai célkitűzései mentén kiegészítésre és a bizottsági tagok által elfogadásra került.

A nyílt hozzáférés és a nyitott tudomány terjedésével az aktualizált dokumentumban kiemelt hangsúlyt kapott az oktatói, kutatói teljesítmény támogatása, a kutatási adatok kezelésének segítése, valamint az eredmények és a kutatási adatok újrahasznosításának ösztönzése. Könyvtáraink az Egyetem tudományos működésének és tevékenységének támogatójaként hozzájárul az Open Access publikálási lehetőségek megvalósításához és a kutatási adatok nyílt közzétételéhez.

Valamennyi tagkönyvtárunk tanulási központként és közösségi térként is funkcionál, ezért célul tűztük ki a felhasználó-központú, személyre szabott szolgáltatások fejlesztését és a tanulás új formáinak, módszereinek támogatását. A törekvés megvalósítása érdekében egyre több tanulást és kutatást ösztönző, inspiráló fizikai és virtuális tér kialakítását tervezzük az Egyetem vezetésével együttműködve.