Könyvtáros Café

2018. április 18-án került sor a Könyvtáros Café idei első rendezvényére az ELTE ÁJK Kari Könyvtárában. A rendezvényen két kolléga osztotta meg a résztvevőkkel külföldi tapasztalatait.

Első előadókéntKállai Anita, az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Közönségszolgálati Osztályának munkatársa a 26. BOBCATSSS nemzetközi vándorkonferencián szerzett élményeiről és szervezési feladatai során szerzett tapasztalatairól számolt be. A három napos rigai rendezvényen „The Power of Reading” témakörben szerveztek előadásokat, prezentációkat és workshopokat. Anita segítségével bepillantást nyerhettünk a konferencia előkészítésének és lebonyolításának folyamatába, illetve megismerkedhettünk két könnyen alkalmazható és hasznos feladatkezelő eszközzel (https://trello.com/; https://basecamp.com/). A rendezvényről készült fotókat itt érheti el.

Vucskovics Erzsébet, a Szláv és Balti Filológiai Intézet Könyvtára munkatársának a VelikoTarnovo egyetemet nyílt lehetősége meglátogatni Bulgáriában. Könyvtárosunk betekinthetett több kar és kari könyvtár munkájába (pl. Teológiai, Művészeti, Nyelvészeti Kar). Előadásán keresztül a város régi történelmi negyedében, és a város környékén tett látogatásáról is ízelítőt kaptunk.