Sikeresen lezajlott az Open Science előadás és workshop

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Oktatás- és Kutatástámogatási Osztálya a tudományos ügyek rektorhelyettesétől, Dr. Magyari Enikőtől kapott felkérés alapján sikeres Open Science előadást és workshopot szervezett az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjasai számára.

A képzés a Microsoft Teams-platformon került megrendezésre. A résztvevők az Open Science, a Citizen Science, az Open Access, Open Data, a kutatási adatok kezelése, a DOI-azonosítók igénylése, az MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára), az EDIT (ELTE Digitális Intézményi Tudástár) és a publikálási stratégiák témakörében gyarapodhattak hasznos, gyakorlatorientált információkkal szakmailag jól felkészült előadók tolmácsolásában. Az előadást követő interaktív workshop pedig lehetővé tette a megszerzett ismeretek elmélyítését és alkalmazását. A képzést a TáTK könyvtárvezetője és a Tudománypolitikai Iroda adatelemzője is támogatta szaktudásával és egy-egy előadással.

A jövőben a kutatói munka megkönnyítése céljából az ELTE Tudománypolitikai Irodájával együttműködve igény szerint további kurzusok megtartására is lehetőség van. Részletekért kérjük, forduljon az Oktatás- és Kutatástámogatási Osztály kapcsolattartójához az oa@lib.elte.hu e-mail címen.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://www.s4d4c.eu/training_material/open-science-diplomacy/