Ünnepélyes könyv-örökbefogadás a Pázmány-napon

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár, valamint az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány Pázmány-nap alkalmából könyv-örökbefogadással egybekötött programokkal emlékezett meg egyetemünk alapítójáról.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem alapításának 382. évfordulóján a könyvtár különösen értékes, restaurálásra szoruló dokumentumokból összeállított kiállítással és restaurátor-műhelyünk bemutatásával várta az érdeklődőket. A Reformáció 500. évfordulója alkalmából kiállításra kerültek Philipp Melanchton, Petrus Artopoeus, Erasmus és Johannes Muslerus filozófiai, pedagógiai és protestáns teológiai vitairatai, valamint Martin Luther néhány örökbefogadásra váró kötete is.

Az Antall József Tudásközpont Kossuth Lajos Felelet Széchenyi Istvánnak című könyv örökbefogadásával tisztelgett egyetemünk alapítója előtt. A nagyvonalú támogatást ünnepélyes keretek között a Tudásközpont delegáltjainak jelenlétében Dr. Kiszl Péter, az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány kuratóriumának elnöke jelentette be, átadva Dr. Kégler Ádám igazgatóhelyettesnek az Antall József Tudásközpont részére kiállított oklevelet. Az örökbefogadott kötetről és a kiállított műtárgyakról Dr. Knapp Éva tudományos referens tartott ismertetőt vendégeinknek.

A rendezvény, melynek keretében az egyetem egykori és jelenlegi hallgatói is nagy létszámmal képviseltették magukat, könyvtártörténeti túrával és könyvbemutatóval zárult.

A könyvmentés érték- és hagyományőrző tevékenységét, illetve az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány közhasznú céljait Ön is támogathatja. Örökbe fogadható könyveink listáját honlapunkon találja.


A rendezvényen készült fényképek megtekinthetők képgalériánkban
 

Egyetemi Könyvtárért Alapítvány

1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

Tel: (+36 1) 411-6738

E-mail: alapitvany@lib.elte.hu

Adószám: 18121362-1-41

Számlaszám: 12010532-00120645-00100003