University Library Service Update 13/11
The library is closed due to COVID-19 crisis. The...
 

"Varázslók pálcája" - január 17. péntek 18:00

Date: 
Thursday, February 13, 2014
Place: 
EKSz, EK honlap
Subtitle: 
Lábass Endre vendége Lábas Zoltán díszlettervező, képzőművész
Format of publication: 
Extent: 
Subject: 
Language: 
Scope: 
Source: 
http://konyvtar.elte.hu/hu/node/2975
Csatolt fájl: 
Part of text: 
"2013/2014-es tanévben is folytatódik a 2011 tavaszán megkezdett „Varázslók pálcája” beszélgetéssorozat , melyet Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író folytat művész és tudós barátaival. A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a „kérdező-kérdezett” viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot. 6. beszélgetés: Vendég: Lábas Zoltán díszlettervező, képzőművész Lábas Zoltán 1956-ban született, Budapesten. Dolgozott a Magyar Nemzeti Galériában, nyomdásznak tanult, az Indigo csoport tagja volt, a Képzőművészeti Főiskolán elvégezte a Díszlet- és Jelmeztervező szakot, tervezett többek között a Szolnoki Szigligeti Színháznak és Enyedi Ildikó Az én huszadik századom c. filmjéhez. 1988-tól Németországban él - stuttgarti színházakban dolgozott, a Ludwigsburgi Filmfőiskolán díszleteket tervezett, kiállította társasjátéktalálmányait, fényképészettel, optikával kísérletezett, napelemmel működő árnyékszínházat alapított, dolgozott a Goethe Intézet számára, Fred Berndt-tel színdarabokat, operákat, kiállításokat tervez, megalapította a Casablanca Galériát Berlinben. Időpont: 2014. január 17., péntek, 18:00 Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár Nagyolvasó,1053 Budapest, Ferenciek tere 6. A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap és az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány támogatásával valósult meg. Nem született testvérem, ezért mindenkiben testvért kerestem; nem élhettem nagyszüleimmel, ezért az egész városban elbűvölten hallgattam az öregek meséit - félelmetesek voltak és szépek, végtelen szenvedésről és gonoszságról szóltak -, sok nagyon különféle rokonom lett hát, rengeteg nagyszülőm, s milyen bölcs a sors, félig-meddig megöregedve még különös testvérekre is leltem, számomra ők valamiféle tüköremberek, sorsváltozatokként figyelem magunkat - ez az én árnyjátékom, optikai kísérletem. (Lábass Endre, Napház, 2014. január 12.) elektronikus anyagok Lábas Zoltánról: www.zoltanlabas.de http://www.umraum.zoltanlabas.de/umraum-y/source/y-01.html www.umraum.zoltanlabas.de www.galeriacasablanca.com"
Keresés
Szín
Alapítvány
Chat
Egyetemi Könyvtárért Alapítvány
Chat
Anonymous
vodkát akarok!!!!! :D
2019.02.08. 13:01
Vodkát nem tartunk a könyvtárban, de például az Egyetemi Könyvtár közelében számos vendéglátóhely található. :)
Anonymous
Tisztelt Könyvtár Szolgálat! A SciFinder adatbázis elérésével kapcsolatban érdeklődöm. Egyetemi hálózatról próbáltam belépni, a bejelentkezéshez caesar azonosítót és jelszót megadva, de nem működött. Hogy tudnám a legegyszerűbben elérni az adatbázist?
2019.03.22. 14:39
Köszönjük az üzenetet! Kollégáink igyekszenek minél hamarabb elhárítani a problémát, 1-2 nap türelmet kérünk.
Anonymous
???
2019.04.16. 13:51
Anonymous
Látogatójeggyel is van lehetőség az Arcanum Digitális Tudománytáron megnézni a digitalizált folyóiratokat?
2019.04.17. 11:45
Kedves Érdeklődő! Igen, gépeinken szabad a hozzáférés az Arcanum adatbázisaihoz.
Anonymous
Is it free to use the library space and wifi for general public?
2019.06.13. 10:34
Yes, you can use our library and the services free with a visitor's pass which you can get to information desk on ground floor.
Send message, Previous messages
Site color

blue

pink

green

orange

claret

Keresés

ELTEFind

It searches in our online catalogue and digital repository (EDIT).

Old Catalogue

Searches in the holding of the University Library Service.On website

Alacsony felbontáson nézi honlapunkat, ezért tartalma nem jeleníthető meg. Növelje meg az ablak méretét, vagy keresse fel kis felbontásra szánt honlapunkat a http://konyvtar.elte.hu/m oldalon.